У «поліцейському» храмі Луцька – престольний празник

06 Травня 2019, 14:07
4035

У Луцьку в церкві Великомученика Юрія Переможця відбулося перше архієрейське Богослужіння у юрисдикції Православної Церкви України.

З самого ранку у понеділок, 6 травня, у храмі при Головному управлінні Національної поліції у Волинській області зібралися парафіяни на службу, яку приурочили до престольного свята, – повідомляє «ВолиньPost».

Не зважаючи на складні погодні умови, до маленької церкви прийшло чимало людей. Декотрі стояли на вулиці, тримаючи в одній руці парасольку, іншою хрестилися, ті ж, кому вдалося потрапити всередину, стали свідками таїнства служби, яку очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Настоятель парафії священик Сергій Лівончук влучно зазначив, що храм покровителя військових та патрона усіх воїнів Юрія Переможця символічно розташований на території поліцейської установи, то ж правоохоронці мають благо відвідувати святиню щодня, а не чекати неділі, щоб завітати на службу. 

Серед присутніх у храмі – головний поліцейський Волині Петро Шпига, його заступниця Наталія Пасічник, заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук, командир військової частини 1141 Національної гвардії України Василь Гуртовський та інші. 















 

 

Коментарі
06 Травня 2019, 18:56
Без радості...
06 Травня 2019, 19:03
Витиснули о Олександра... скільки він зробив. І на ротації їздив з підрозділом Світязь. Літургію щодня на ротації служив. І їсти варив і багато біди і радості з людьми розділив. Фото говорять багато про що.
06 Травня 2019, 20:14
Що значить "витиснули" отця Олександра ? Йому першому було запропоновано проводити богослужіння в цьому ж храмі тільки в Православній церкві України, але він відмовився, - тому "витиснули" не відповідає дійсності. В Україні повинна бути українська церква.
06 Травня 2019, 23:57
Хто пропонував? У кого такі повноваження? О Олександр залишився вірним Христу і народу України. Служу святій Церкві і Українському народу!- так кажуть кажуть священики канонічної УПЦ при нагородженні держнагородами. О Олександр- священик УПЦ! Він також українець -як усі православні, католики, іудеї, мусульмани, протестанти- українці. Вже слід зрозуміти, що в Україні всі-України сини і дочки. Він священик в розумінні- Священик! Його служіння, доглянутий, розписаний храм мов писанка- це все дякуючи промислу Бога і співпраці покійного митрополита Ніфонта і тодішнього начальника УМВС України у волинській області генерала Кміти Олександра! І звичайно постійна турбота про душі людей та церкву настоятеля. Який проявив любов за ці14 літ до правоохоронців і до Бога також. Разом з підрозділом Світязь їздив на ротації, щодня служив літургію, варив їжу, розділяв і радість і горе. Що до пцу... -на сьогодні і надалі така структура не прогнозується до визнання світовим православ’ям. Помісні церкви ретельно вивчають усі події і заяви. Патріарх Варфоломій на даний час відвідує предстоятелів(!) і консультується. Всі його запитують: а кому ви давали томос? А він у відповідь: для Сцу! ( див. Томос); -а чому тоді назва в Україні нової вашої структури Пцу? І чому Філарет сказав, що томос дали для Упц кп? Невже ви дали назву структурному підрозділу і документ на право діяльності і належності тим хто не прийняв навіть назви згідно томосу? Отож, розкол залишився розколом. Неможливо узаконити безаконня не припинивши його. Передвиборчо -авантюрний проект-томос- це наше все-не виправдав себе. Це все одно, що хтось увійшов в змову із керівництвом якоїсь країни ЄС і добився визнання днр і лнр. Ви таку ситуацію уявляєте? Ні? І щоб ЄС повівся на це? Так і світова православна Церква не поведеться і не ведеться на ініціативи Петра і Варфоломія. Православ’я це не корпоратив двох. Або уявіть, що Інтерпол дав ліцензію, сертифікати, адаптував, прийняв до себе охоронну приватну структуру, «скорпіон+» і запропонував ГУНП України влитися чи приєднатися до інтегрованої структури і визнати рядженого « генерала» з паперовими пагонами за керівника... Ще й мотивуючи це тим що це справжня ( не така як інші) УКРАЇНСЬКА структура(!?!) І всі хто не з нею і не в ній- не українці.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром