Волі: презентують перші книги, надруковані для незрячих людей

15 Жовтня 2016, 09:01
1729 Джерело: tv4.te.ua

18 жовтня о 10:00 в приміщенні Волинської обласної друкарні (просп. Волі, 27, коворкінг-центр «Репортер» (4 поверх) відбудеться презентація двох перших книг, надрукованих шрифтом Брайля для незрячих людей, у межах соціального проекту «Braille Studio».

Волонтерство, меценатство, благодійність – це феномен українського суспільства. І стосується це не лише сфери оборони чи медичного піклування, але й захисту рівних прав людей з інвалідністю на освіту, працевлаштування, доступ до інформації, інфраструктури тощо. 

Всеукраїнська громадська організація людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» з 2006 року здійснює захист прав та основоположних свобод людей з інвалідністю по зору, сприяє їх повному включенню до всіх сфер життя суспільства. «За плечима» – важливий досвід, безліч соціальних проектів, і в цій діяльності найбільш відчутною є допомога небайдужих людей та організацій: меценатів, грантодавців, волонтерів.

Поточний соціальний проект ВГО «Генерація успішної дії» спрямований на забезпечення доступу до інформації людей з порушеннями зору через створення студії друку шрифтом Брайля «Braille Studio» із центрами у містах Києві та Луцьку. На сьогодні нам вдалося запустити лише луцький центр студії друку рельєфно-крапковим шрифтом Брайля за кошти небайдужих волинян: директора клініки Загурського – Тетяни Єремеєвої, очільника Благодійного фонду «Волинь 2014» – Петра Пилипюка, підтримки луцького міського голови та луцької міської ради, пересічних громадян, які перераховували кошти на відкриття друкарні «Braille Studio» у м. Луцьку. 

Дуже символічно, що саме книга «Волонтери» є «першою ластівкою» соціального проекту «Braille Studio». Проте цієї книги могло й не бути, аби не волонтерська допомога працівників ПрАТ «Волинська обласна друкарня», які закупили спеціальний папір та здійснювали оправлення і загальне оформлення видання. Для дітей підготували не менш цікаву книгу волинської авторки Надії Гуменюк «Літо з амазонками».

Справа, яку ми розпочали і робимо разом з кожним із вас, є сьогодні надзвичайно важливою для незрячих людей в Україні.

Під час заходу відбудеться:

► Розмова з авторами соціального проекту "Braille Studio" – Віталієм Ткачуком, громадським активістом ВГО «Генерації Успішної Дії» та Анною Серпутько, викладачкою кафедри тифлопедагогіки НПУ імені М. П. Драгоманова (Київ), які розкажуть про мету діяльності студії; особливості друку книг шрифтом Брайля на спеціальному обладнанні, яке з’явилося в Луцьку.

► Презентація двох перших надрукованих шрифтом Брайля книг "Braille Studio" у Луцьку – «Волонтери. Мобілізація добра» та «Літо з амазонками» Надії Гуменюк.

Організатори: Волинський обласний осередок Всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору «Генерація Успішної Дії», ПРаТ «Волинська обласна друкарня».

Контактна особа: Віталій Ткачук, ВГО «Генерація успішної дії», 063 397 40 94, 050 223 22 64.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром