Луцькі патрульні розповіли, де у місті заборонено вживати алкоголь

03 Травня 2019, 11:15
1643

Один із найпоширеніших видів порушень громадського порядку — розпивання алкоголю  у заборонених законом місцях або поява в громадських місцях у п’яному вигляді.

Про це пишуть на сторінці Патрульної поліції Волині.

Згідно зі статтею 178 КУпАП, розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява в громадських місцях у п’яному вигляді тягне за собою адміністративну відповідальність та передбачає одне з таких стягнень: попередження, штраф від 17 до 136 гривень, громадські/виправні роботи, а також адміністративний арешт.

Правоохоронці нагадали, що забороняється споживання пива (крім безалкогольного), алкогольних та слабоалкогольних напоїв, вин столових:
1) у закладах охорони здоров’я;
2) у навчальних та освітньо-виховних закладах;
3) у громадському транспорті (включаючи транспорт міжнародного сполучення), на зупинках транспорту, у підземних переходах;
4) у закладах культури;
5) у закритих спортивних спорудах (крім пива в пластиковій тарі);
6) у ліфтах і таксофонах;
7) на дитячих майданчиках;
8) на спортивних майданчиках;
9) у приміщеннях органів державної влади та органів місцевого самоврядування, інших державних установ.

З початку року волинські патрульні склали 1 075 адміністративних матеріалів за розпивання алкогольних напоїв у заборонених місцях та за появу в п’яному вигляді в громадських місцях.

«Слід зазначити, що нетвереза людина на вулиці — це потенційна жертва, щодо якої може бути вчинене кримінальне правопорушення», – йдеться у повідомленні.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром