Батьків луцьких школярів закликають до контролю якості харчування в школах

14 Жовтня 2016, 10:47
1946 Джерело: poltava.to

Лучанин Михайло Шелеп пропонує батькам школярів перевірити, чим годують їхніх дітей у навчальних закладах.

Про це громадський активіст написав на своїй сторінці у Facebook.

«Батьки, а ви давно куштували їжу, яку споживають у школі ваші діти? Я от сьогодні почав це робити. 

У меню на сніданок для 1-4 класів за 11,40 грн.: макарони, сосиска, салат з буряка, хліб та компот. По факту дали ось це – на фото.

Перші враження: це не сосиска, а 1/3 сардельки; макарони зварені, «літні», але мабуть нічим не присмачені, хіба чуть масла, але воно непомітне; буряк заправлений олією, але трішки; теплий компот з яблук.

Я з’їв усе, бо не снідав. Але лишились питання...

Ps. Кожен по-своєму прочитає мій допис, але хочу щоб усі зрозуміли мою мету: я хочу щоб батьки більше цікавились справами шкіл, бо буде більше уваги – буде більше якості і старання зі сторони усіх. Своїм дописом я нікого не критикував, а лише показав один із способів громадського контролю за якістю харчування у школах. Якщо комусь така позиція не до вподоби – ваша справа», – зауважив Михайло Шелеп.

Його історія направду не лишила байдужими батьків школярів. Одні погодились, що страви з шкільної їдальні – далекі від шедеврів високої кулінарії, інші ж навпаки – стали на захист невичурному, проте здоровому харчуванню.

«Моя дитина, яка ДУЖЕ любить сосиски і сардельки (на жаль), у школі сосиску ніколи не їсть. Каже – вона «ніяка». Думаю, просто там її добре перед тим виварюють, щоб перестрахуватися», – зауважила Ірина Нестерова.

«Оце читаю коменти і дивуюсь з вас люди. А що ви хотіли за 11,40 з'їсти на сніданок?» – поцікавився Ігор Тихолаз.

«Вдома, напевно, страви високої кухні на обід готують в кожній родині. А тут – зрада: пів сосиски», – пожартувала Лариса Жаловага.

«Я не можу зрозуміти, в чому проблема? В наш час, з нашими цінами це ще хороша порція... в мене два учня і вони завжди доїдають все до кінця!!!» – запевнила Анюта Галашевська.

«Коли місто доплачувало за харчування і сума для батьків не була великою, то якось мало хто приходив, дивився, цікавився, що діти їдять. От мої, чесно, не балувані, їдять майже все, тому у нас ніколи не було проблем з харчуванням. Ні у старшої, ні у меншої. Ні в дитсадку, ні у школі», – зауважила Ірина Островська-Коц.

«Нормальне харчування: аби тепле і вистачало. Прекрасно, що без усяких підлив – то нездорово для організму», – теж виступила на захист шкільного харчпрому Богдана Стельмах.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром