Луцькі десятикласники присягнули на вірність Україні

14 Жовтня 2016, 10:00
2268

Цьогоріч родина ліцеїстів поповнилася на 102 учні, багато з яких продовжують родинні династії працівників правоохоронних органів.

Урочистості з нагоди посвяти десятикласників у ліцеїсти правозначного ліцею розпочали із вшанування хвилиною мовчання загиблих бійців АТО, а найкращі ліцеїсти поклали кошики квітів до Стели пам’яті загиблих героїв Другої світової війни та пам’ятника Василю Мойсею і волинським героям Небесної сотні, – пише «Таблоїд Волині».

«У складний для держави час ви зробили усвідомлений вибір, і сьогодні присягаєте бути вірними Україні та її громадянам. Складання присяги – це момент настання нового етапу у вашому житті, це відповідальність перед державою і батьками. Завдяки клопіткій праці вчителів та офіцерів-наставників щодня розкриваються найпотаємніші грані особистості кожного ліцеїста», – зазначив директор КЗ «ЛНВК ЗОШ-інтернат І-ІІІ ст. – правознавчий ліцей з посиленою фізичною підготовкою» Анатолій Дудич.

Також, директор додав, що серйозні та виважені обличчя майбутніх ліцеїстів дарують йому впевненість у тій майбутній генерації, яка складає цвіт української нації.


«Сьогодні навіть погода сприяє тому, щоб цей день запам’ятався вам на все життя. Хотів би щиро привітати вас, побажати усім успішного навчання, а ми зі свого боку працюватимемо над тим, щоб зробити капітальний ремонт та створити усі умови для вашого комфортного перебування у ліцеї», – пообіцяв міський голова Микола Романюк.

Начальник головного управління поліції Волинської області Петро Шпига зазначив, що символічним є навіть день прийняття присяги, адже відбувається вона напередодні релігійного свята Покрови, державного свята захисника Вітчизни і Дня українського козацтва. Також, він побажав ліцеїстам завжди обирати для себе правильний шлях, над яким простягалося б чисте мирне небо.

Мама ліцеїста 10-В класу Людмила Лисенко побажала здійснення мрій ліцеїстів та сподівань батьків, які завжди хочуть бачити своїх дітей успішними, відповідальними та щасливими.

«Життя – це радість. Відчувай її! Життя – це краса. Дивуйся їй! Життя – це виклик. Зустрінь його!», – процитувала пані Людмила слова відомої матері Терези.

Текст присяги ліцеїста зачитав учень 10-А класу Олександр Шепелєв, слідом за ним за порядком свої прізвища виголосили усі майбутні ліцеїсти, після чого тричі присягнули на вірність Україні, пообіцяли сумлінно вчитися і бути гідною зміною старшого покоління правоохоронців.

Настоятель Свято-Георгіївського храму, учасник АТО, протоієрей Олександр Мазурак побажав, щоб із тих зерен знань, які вкладають у кожного з ліцеїстів, виростали справді пишні духовні плоди.


Завершилося свято урочистим маршем ліцеїстів, вітаннями батьків та спільною фотосесією із наставниками та представниками влади.




Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром