Відмінникам строкової служби вручили зелені берети

13 Жовтня 2016, 13:51
2068 Джерело: ar.volyn.ua

Зелені берети урочисто вручили двадцятьом найкращим студентам, які на відмінно склали іспити із предметів спеціальної та фізичної підготовки.

Як повідомляє «Волинське АР», церемонія вручення відбулася 13 жовтня на плацу Луцького прикордонного загону.

Серед відмінників – службовці строкової служби відділів прикордонної служби «Дольськ», «Піща», «Грабове», «Новоугрузьке» та «Висоцьк».

Заступник начальника Луцького прикордонного загону полковник Вадим Закладний розповів, що ритуал вручення  військових беретів провели для військовослужбовців, які призвані цьогоріч і успішно склали іспити. Із 84 призваних тестування пройшли 65 бійців.

«Вони вже відслужили 5 місяців. Дійсно, здати на право носіння зеленого берета – це ціла програма фізичної та спеціальної підготовки. Вони ознайомилися із ділянкою кордону та проявили себе під час несення служби на державному кордоні», – розповів Закладний.

Строковики додають, що пройти іспити було нелегко. Екзамени включали в себе перевірку із фізичної, теоретичної та  вогневої підготовки, знання ділянки кордону, слідознавства тощо.

Орест Нестерчук розповів, що отримав відзнаку за участь у затриманні.

«У складі прикордонного наряду «Прикордонний патруль» брав участь у затриманні. Охороняв державний кордон, і під час цього на місці пропуску за лінією інженерно-технічних споруд виявили групу невідомих осіб, яка рухалася у бік кордону», – розповів прикордонник. Тоді військові затримали одного порушника та 28 ящиків із тютюновими виробами.

Молодший сержант Ігор Рижук розповів, що службу розпочав навесні. Пройшов навчання у кінологічному центрі у Великих Мостах, що на Львівщині, де й отримав звання. Тож тепер у «Висоцьку» він виконує завдання спільно зі своїм чотирилапим напарником.

«Це як друг і напарник. Його потрібно постійно навчати, але коли ти виходиш на охорону державного кордону – це твій додатковий засіб, який тебе прикриває», –  поділився враженням від служби Рижук.

Після урочистої частини строковики поспілкувалися із родичами, які прийшли на урочисте вручення беретів.








Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром