Бійці АТО зможуть купити квартири за півціни

13 Жовтня 2016, 14:09
2040 Джерело: Львівський портал

У міській раді розробили програму забезпечення житлом учасників АТО на умовах співфінансування.

Про це йшлося на засіданні комісії з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва у четвер, 13 жовтня.

Директор департаменту економічної політики Олександр Озінович розповів, що програма забезпечення житлом бійців АТО та членів їхніх родин квартирами передбачає співфінансування. Зокрема, 50% повинен буде сплатити майбутній власник квартири, 25% - надасть міська рада,  а ще 25% планують брати з обласного бюджету, або ж у забудовника.

Проте,  якщо ні облрада, ні забудовник не погодиться, то міський бюджет бере на себе зобов’язання оплатити і ці 25%.

Загальний обсяг програми на три роки передбачає 96 мільйонів.

Нагадаємо, що на програму забезпечення житлом учасників АТО у 2017 році з міського бюджету планують виділити 8 мільйонів, що дозволить придбати 60 квартир за умовами співфінансування.

Для участі у програмі бійцю потрібно буде написати заяву про відмову від позачергового отримання земельної ділянки у Луцьку.

Загальна площа квартири для учасника програми не повинна перевищувати 50 м2. Якщо громадянин відповідної категорії виявив бажання у придбанні житла більших розмірів, обсяг квадратних метрів, що перевищує 50 м2, фінансується за власний рахунок учасника програми з врахуванням повної ринкової вартості житла.

Проте у програмі не передбачена допомога у купівлі житла добровольцям, які досі не демобілізовані, та тим, хто пішов на службу за контрактом. На комісії вирішили, що їх у програму включать пізніше.

Читайте також: Луцька міська рада написала звернення до парламенту щодо виділення грошей на квартири для сімей загиблих в АТО.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром