Яка школа Луцька назбирала найбільше макулатури

01 Травня 2019, 13:58
3293

Більше 60 тон макулатури зібрали школярі трьох луцьких навчальних закладів – НВК№9, гімназії №4 і НВК№22. З нагоди Всесвітнього Дня Землі у Луцьку нагородили і тих, хто збирає макулатуру, і учасників різноманітних конкурсів на екологічну тематику.

На сцені Палацу учнівської молоді – вихованці екологічного гурту «Джерельце» луцького дошкільного навчального закладу №8.  Вони розповіли правила сортування сміття і  важливість бережливого ставлення до природи, — йдеться в сюжеті UA:Волинь.

Керівниця екологічного гурту «Джерельце» Жанна Виговська розповіла, що зроблена дуже велика об’ємна робота.

«По-перше це робота з дітками. На заняттях, на позагуртковій роботі,  гурткова робота, поза садочком, з батьками, з представниками екологічних організацій, які до нас приїжджають і залучаються до посадки дерев. Стараємося внести свою частку в майбутнє світле нашої планети»

До святкування Дня землі долучилися представники усіх дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів Луцька. Дійство стало завершальним етапом міських конкурсів екологічного плакату і екологоагітаційних бригад. Кілька років поспіль команда НВК №9 одержує гран-прі міських змагань агітбригад, розповіла одна з учасниць Анна Шклярук.

Учасниця агітбригади «Земляни» Анна Шклярук каже, що їхня команда занепокоєна екологічним станом нашої планети.

«Бо він жахливий. Ми діти і єдиним способом захистити її є достукатись до сердець до дорослих. Думаю все ж у нас щось вийшло і ми щось нове показали людям, показали нові проблеми, які ніхто ніколи не відкривав, і ми надалі хочемо продовжувати цю роботу»

На Дні землі в Луцьку визначили і нагородили переможців серед навчальних закладів міста у конкурсі зі збору відпрацьованих батарейок і макулатури за 2018-ий рік.

Методист управління освіти Луцької міської ради Леся Сушик каже, що більше 27 тон зібрав НВК 9, гімназія №4 – більше 18 тон, більше 17 тон – НВК №22.

«Ми вручаємо кожному навчальному закладу агітаційні листівки щоб вмотивовувати дітей. Але суть не в моральній мотивації, а в моральній, адже просвітницька діяльність серед молоді – це найважливіше, бо за ними майбутнє».

Переможців учасників міських екологічних конкурсів нагородили «зеленими» грамотами,  подяками і кубками.

Читайте також: Медики розповіли, як «швидка» застрягла в калюжі в центрі Луцька

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром