Війна на сході: чим Луцьк віддячує військовослужбовцям

13 Жовтня 2016, 11:01
1981

Грошова допомога, пільги та лікування – так міська рада допомагає учасникам війни на сході України та членам їх родин.

Про хід виконання програми підтримки військовослужбовців та членів їх родин розповів заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко у четвер, 13 жовтня, на комісії з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва.

Він повідомив, що з початком антитерористичної операції на сході, у людей, які безпосередньо стикнулися з війною, з’явилася потреба у допомозі.

«Ми стикнулися з тим, що у тих, кого забрали з мирного життя, виникало багато побутових проблем. Для того у вересні 2014 року створили програму на підтримку мобілізованих, їх родин та родин загиблих», – зауважив Григоренко.

За словами заступника мера, програма була спрямована на підтримку кількох категорій – мобілізованих, членів сімей військових, які на момент мобілізації проживали в Луцьку, членів сімей загиблих, які були зареєстровані в Луцьку та військовослужбовців-контрактників, які на час підписання контракту проживали в Луцьку. Одним з видів допомоги є звільнення від оплати за утримання будинку – у 2016 році цією пільгою користуються 672 особи.

Також виплачують матеріальну допомога сім’ям, які опинилися в складних життєвих обставинах. У 2016 році матеріальну підтримку отримало 119 сімей. Проте, зазначив Григоренко, ця сума не перевищувала 1000 гривень. З травня 2016 року програму розширили та доповнили пунктом про одноразову допомогу контрактникам –  її виплатили 83 особам.

Крім того, військовим допомагали санітарно-курортним та амбулаторним лікуванням. Діти військовослужбовців мають право на безкоштовний проїзд у тролейбусах.

Сергій Григоренко зауважив, що програму варто буде удосконалювати, адже зараз виникла необхідність звертати більше уваги на демобілізованих бійців.

«Ми були одні з перших, хто таку програму прийняв. Зараз ми поспілкувалися з учасниками АТО і виявили, що з’явилися проблеми, на які ми не звертали раніше увагу. Ця програма стосувалася суто мобілізованих, а треба більше уваги звернути на демобілізованих», – зауважив Сергій Григоренко.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром