Хто постачатиме тепло на 33-й і 40-й мікрорайони

12 Жовтня 2016, 18:25
2582

Договір оренди приватної котельні на Карбишева, 2 з ДКП «Луцьктепло» завершується цього року, тому з наступного року оренду або продовжать на нових умовах, або котельня самостійно постачатиме тепло населенню.

Про це йшлося у четвер, 12 жовтня, під час дня депутата на тему «Ознайомлення з підготовкою до роботи в зимовий період ДКП «Луцьктепло».

Наразі 33-й і 40-й мікрорайони міста обслуговує котельня на Карбишева, 2, яка належить ТзОВ «Тепло-Енерго-Центр». Тепло для населення постачають на умовах договору про оренду з ДКП «Луцьктепло». Втім, цього року термін дії договору завершується. Відповідно, постало питання його поновлення.

У разі продовження договору за оренду платитимуть 9 мільйонів в рік з міського бюджету.

Секретар міськради Юлія Вусенко поцікавилася, як у такому разі оренда вплине на тарифи для населення. Адже, коли НКРЕКП рахуватиме тарифи, то вноситиме суму оренди і ділитиме її. На що директор «Луцьктепла» Валентина Малютіна запевнила - на тариф це зможе вплинути всього на 1,5%.

Окрім цього, директор підприємства зауважила на тому, що представники ДКП «Луцьктепло» пропонували ТзОВ «Тепло-Енерго-Центр» самостійно постачати тепло населенню. При цьому орендуючи лише мережі у «Луцьктепла», бо інше забезпечення дозволяє працювати котельні окремо від комунального підприємства.

«Ми їм запропонували – або ви переходите в класичне покупне тепло, або віддаєте котельню в оренду. Перший варіант їх не влаштував, тому зупинилися на оренді…Довго дискутували щодо умов оренди. В первинній редакції пропонували оренду персоналу, на що ми не погодилися. Запропонували, що візьмемо людей в штат, але на наших умовах. Тим більше, що деяких працівників ми не потребуємо, бо вони і так працюють у нас на підприємстві», – зазначила Валентина Малютіна.

В свою чергу, представник іншої сторони договору, заступник директора Анатолій Лучко зауважив, що котельня постачає тепло у два мікрорайони Луцька протягом 30-ти років. За останніх п’ять років, каже Анатолій Лучко, проблем із подачею тепла в котельні не було. Крім того, він додав, що самостійна робота котельні без договору оренди можлива.

«Ми з цією ініціативою ще 6-7 років тому виходили перед владою міста. Тоді нашу ідею зарубали і сказали, що це чомусь неможливо. Але всі технічні засоби цієї котельні дозволяють нам працювати самостійно…А ідея оренди зародилася не в нашому колективі і не на Карбишева, 2. Хай автори цього і обґрунтовують її», – зазначив Анатолій Лучко.

Така ситуація спантеличила депутатів, адже на ДКП «Луцьктепло» їх запевнили, що «Тепло-Енерго-Центр» не погоджується на інші варіанти, окрім оренди. Відповідно обранці громади запропонували влаштувати зустріч з власником котельні і обговорити ще раз це питання.

«На жовтневу сесію виносять питання про підписання договору оренди. Якщо ви розглядаєте можливість безпосередньо постачати теплову енергію до населення, то чому цю ініціативу не розглянути? У нас є постійні діючі комісії і ми готові долучитися до обговорення. Але ви, як суб’єкт господарювання повинні вийти з ініціативою, бо ми ж не знаємо, на що здатна котельня» – порадив депутат міськради Юрій Безпятко.

В свою чергу, депутат міськради Костянтин Петрочук запропонував організувати робочу групу, яка займеться цим питанням, а його колега Аркадій Саламатін поцікавився, чи можливий взагалі продаж котельні, а не її оренда.

У підсумку присутні вирішили зустрітися з представниками обох підприємств і обговорити ситуацію детальніше, розглянувши конкретно кожен із запропонованих варіантів вирішення проблеми.

Котельня на Карбишева, 2
Котельня на Карбишева, 2





 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром