Лучанам пообіцяли парк в районі затоки річки Стир

12 Жовтня 2016, 16:49
4959 Джерело: hroniky.com

У міській раді відповіли на питання про облаштування парку біля річки Стир.

Відповідь на сайті Єдиної системи петицій дав заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Луцької міської ради Юрій Моклиця.

«Згідно Генерального плану м. Луцька від 2015 року луг в районі затоки р. Стир відокремлене, як місто для благоустрою і тільки 2 га відведено на будівництво та обслуговування торгово-розважального центру, який не може перевищувати 3 поверхів. Тому звертаюсь до Міської ради розглянути питання про благоустрій цієї території у вигляді парку відпочинку. В наш час це є дуже необхідний крок тому, що на фоні зростаючої кількості жильців в районі вулиці Ковельської та прилеглих територій, де будуються багаточисленні новобудови, в районі Красного абсолютно немає де погуляти, немає жодної спортивної площадки, де діти можуть пограти в футбол, зайнятись фізкультурним вихованням. В районі Красного з маленькою дитиною немає можливості погуляти. А це місце якнайкраще підходить, щоб там був парк відпочинку», – йшлося у петиції, яку зареєстрував лучанин Геннадій Хомутінкін.

До слова, ініціатива зібрала 311 голосів з 300 необхідних.

За словами заступника мера, у районах «Красне», «Кічкарівка» та в районі вулиці Ковельська передбачено створення трьох зон відпочинку та рекреації: «Гідропарк Гнідавський» в заплаві річки Стир, парк «Омелянівські ставки» та Лугопарк на вулиці Набережній.

«Згідно з рішенням виконавчого комітету міської ради від 06.07.2016 № 393-1 «Про затвердження схеми благоустрою спортивно-відпочинкової зони в межах вулиць Ковельської, Набережної, Шевченка, та річки Стир у місті Луцьку» затверджено схему благоустрою спортивно-відпочинкової зони в межах вулиць Ковельської, Набережної, Шевченка та річки Стир у місті Луцьку. Департамент житлово-комунального господарства зобов’язано розробити проект благоустрою даної спортивно-відпочинкової зони та погодити його в установленому законом порядку. Відповідно до затвердженої схеми в межах вулиць Ковельської, Набережної, Шевченка та річки Стир (на території площею вісім гектарів) заплановано влаштувати комплекс спортивних та дитячих майданчиків, зон відпочинку та встановлення малих архітектурних форм», – пояснив Моклиця.

Окрім того, посадовець розповів, що через велику площу територій, роботи з облаштування парків вестимуть поетапно, а фінансуватимуть їх з різних джерел, в основному –  з інвестиційних коштів.

Коментарі
12 Жовтня 2016, 21:42
І піде все прахом, так смітником і залишиться. Що за люди і сам не гам і другим не дам, а так можна було і житло і пляж з забудовника витягнути, а тепер подивитесь хто туди інвестує мільярди, не меньше для того щоб довести до порядку!!! А Моклиця, той ще довбень, вже багато наробив, ще й там наробить. 311 дурнів безмозких на повідку!
13 Жовтня 2016, 02:35
Видно по лексиці невдоволеність забудовника, якому більше 3 поверхів не дають будуватись, адже якісь безмозкі хочуть мати вид на те дурне Старе місто, яке ще залишилось)) Але нам начхати на вас, мсьє три крапки)
13 Жовтня 2016, 13:56
Коля Романюк ти??? недозволив тобі Герасимюк поки що будуватись то ти псіхуєш
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром