Директора лікарні у Луцьку призначили на посаду попри цікаві корупційні повідомлення

12 Жовтня 2016, 15:02
8548 Джерело: vodtmo.itt.net.ua

Волинське обласне дитяче територіальне медичне дитяче об’єднання отримало нового генерального директора. Очолив дитячу обласну лікарню Сергій Ляшенко. Його кандидатуру колектив обрав більшістю голосів.

Про це стало відомо у середу, 12 жовтня.

Проте, голосування за це питання під час сесії Волинської обласної ради пройшло не зовсім «гладко».

Зокрема, депутат Святослав Кравчук попередньо звернувся з пропозицією зняти це питання з порядку денного у зв’язку з тим, що є цікаві факти про нового потенційного керівника. За таку пропозицію депутати не проголосували.

Під час обговорення цього питання Анатолій Грицюк поцікавився: «У мене запитання до голови конкурсної комісії. Я почув думку, що у списки не був включений Валерій Рудський, який довгий час працював у лікарні та має великий життєвий досвід… Я депутат четвертого скликання і трохи знаю систему кадрів в області. Мені здається, що Руцький на цій посаді був би доволі сильною фігурою».

Обранець громади Святослав Кравчук теж не згідний, що Сергія Ляшенка призначають гендиректором медзакладу.

«Хто визначав те, хто має бути включений у список на вибори, а хто ні? Я вважаю включення до списку – це чиясь забаганка, яка абсолютно не вписується у будь-які нормальні моменти, пов’язані з прозорістю виборів керівника. Наша фракція (ред.. фракція «Наш край») писала лист на комісію, щоб Валерія Рудського включили у списки для голосування», - зазначив він.

Також депутат поцікавився у претендента, чи є він на сьогоднішній день директором ТЗоВ «ЄВРОРЕНТГЕН», на що Сергій Ляшенко відповів ствердно.

«Тоді на якій основі ви займатимете цю посаду? І скажіть, будь ласка, чи працювали ви у ТОВ «ГЕМО МЕДИКА Луцьк» і через що ви були звільнені?», - поцікавився Кравчук.

На це претендент на керівну посаду відповів: «Я не працював в «ГЕМО МЕДИКА Луцьк», я з ними співпрацював на договірній основі. Ніхто мене не звільняв, адже я не був прийнятий на роботу. Були порушені договірні умови і без попередження від мене закрили двері і поміняли замки і «вишвирнули», - зазначив він.

Тим часом, Кравчук зауважив, що є лист від директора підприємства, в якому йдеться, що деякі керівні особи були звільнені з посад за зловживання становищем.

«Є прокуратура, будь ласка, нехай розбирається», - констатував Кравчук. Наостанок депутат зауважив, що є відомості, що обласна лікарня закупила обладнання у підприємства, директором якого наразі є Сергій Ляшенко. Попри такі відомості, чоловіка таки призначили директором.

Голова Волиньради Ігор Палиця відзначив, що за цю людину проголосував колектив: «Я особисто хотів би, щоб виграла інша людина, але виграли вибори колективу».

Новоспеченому керівнику дали випробувальний термін і призначили його не на 5 років, як робиться зазвичай, а лише на рік. За таке рішення проголосувало 55 депутатів.

Коментарі
12 Жовтня 2016, 19:54
Пишіть вірно прізвища-Валерій Руцький, а не Рудський
12 Жовтня 2016, 20:05
Дякуємо за зауваження, помилку виправили.
12 Жовтня 2016, 21:49
А рядочком вище?!
12 Жовтня 2016, 22:18
Валерій Руцький - кращий кандидат!
13 Жовтня 2016, 01:38
Фактів про зловживання є багато,але роблять і призначають,як хочуть і кого хочуть.Головне,що кришує це голова комісії Зінчук і Пирожик.Правди не було,бо її ніхто не хоче чути.Про які вибори ви говорите ,коли Ляшенко керує пів року і без вашого голосування!
13 Жовтня 2016, 01:41
Руцький не укроп,а те,що розумний,і має досвід,і заслужений лікар України це єрунда.Якщо хочете посади йдіть в партію укроп!
13 Жовтня 2016, 01:44
Відповідь на призначення Ляшенко ---близький родич Лазорка,а ваші зауваження ніхто розглядати не буде!
13 Жовтня 2016, 02:06
А чому так поспішали?треба було перевірити факти,і колиб не підтвердились,тоді і прзначали,чому призначати людину,до якої є підозри?
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром