Розбійник, який пограбував лучанина, проведе за ґратами 10 років

12 Жовтня 2016, 12:22
1507 Джерело: luxnet.ua

Прокурори Луцької місцевої прокуратури відстояли в суді апеляційної інстанції вирок мешканцю Запорізької області, який у змові зі ще одним громадянином здійснив розбійний напад на лучанина.

Про це повідомляють у прес-службі прокуратури Волинської області.

26 травня 2015 року о 9:00 41-річний уродженець міста Мелітополь та його напарник у під'їзді будинку на вулиці Кравчука в Луцьку накинулися на потерпілого. Чоловікові приставили до горла ножа, завдавали ударів ногами і бризкали в обличчя сльозогінною речовиною. Злочинці відібрали сумку, в якій знаходилися грошові кошти в різній валюті на загальну суму понад 710 тисяч гривень.

Поки обвинувачений продовжував боротися з жертвою, його напарник втік із грошима. Обвинуваченого ж затримали сусід потерпілого та водій запаркованого поруч таксі. Вони й передали зловмисника у руки правоохоронців.

Розбійник, який уже був судимий за корисливий злочин, не визнавав себе винним у скоєному. Проте його вину довели за допомогою зібраних під час розслідування доказів.

Вироком Луцького міськрайонного суду від 16 лютого 2016 року злочинця визнали винним у нападі з метою заволодіння чужим майном у особливо великих розмірах, поєднаному із погрозою застосування насильства, небезпечного для життя та здоров'я особи, що зазнала нападу, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (кримінальне правопорушення, передбачене частиною 4 статті 187 Кримінального кодексу України). Йому призначили покарання у виді 10 років позбавлення волі з конфіскацію усього належного йому на праві приватної власності майна.

Обвинувачений не погодився із таким рішенням суду та оскаржив його в апеляційному порядку. Проте апеляційний суд Волинської області, дослухавшись до доводів прокурорів, залишив вирок суду першої інстанції в силі.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром