Луцький район: багаті селяни проти будівництва сортувальної лінії

12 Жовтня 2016, 10:38
1878 Джерело: nashdom2.ru

Інвестори передумали відкривати сортувальну лінію для батарейок у селі Зміїнець.

Як розповіла Княгининський сільський голова Олена Твердохліб у коментарі інтернет-виданню «Волинь24», причиною цьому стали протести заможних селян.

З її слів, місцевий підприємець разом з громадянином Фінляндії зареєстрували на території села Зміїнець підприємство «Екорек» і мали намір відкрити там лінію для сортування батарейок.

«Це не повинна була бути переробка, лише сортування, бо щоб відкрити переробний завод, потрібно мати дуже великі кошти. А так планувалось, що на підприємстві працюватимуть четверо людей, які сортуватимуть батарейки з Волинської області, можливо з інших областей, запаковуватимуть їх у спеціальні контейнери і відправлятимуть закордон», – пояснює жінка.

Втім, днями учасники громадських слухань виступили категорично проти сортування батарейок на території села.

«Люди навіть не захотіли почути, що інвестори пропонують. Вони прийшли, за 20 хвилин сказали, що хочуть заборонити відкривати цю сортувальну лінію і на цьому все – фактично громадського обговорення не було», – додає Олена Твердохліб.

З її слів, проти створення сортувальної лінії виступили не прості селяни, а «сусіди Романюка», депутати обласної ради, підприємці, які працюють у Луцьку, фактично жителі «царського села».

Чиновниця переконана, що більшість протестувальників живуть в промисловій зоні, яка якраз призначена для подібних об’єктів. Водночас, коли вони купували землю, нібито не задумувались над тим, в якій зоні житимуть – аби ближче до Луцька.

«Люди, які мене не обирали, просто прийшли показати своє «фе». А зараз вже починається передвиборча кампанія», – наголошує очільниця Княгининської об’єднаної громади.

Водночас жінка каже, що саме вона попросила підприємців провести громадські слухання, перш ніж запустити сортувальну лінію, мовляв вони могли просто купити ліцензію за 170 тисяч гривень і почати працювати. Тепер же інвестори швидше за все відмовляться від цієї ідеї.

«Інвестори побачили реакцію людей і я думаю, що це питання більше не підніматиметься. Фін на 100% знайде інше місце, вірогідно, у Польщі», – додала голова громади.

Коментарі
12 Жовтня 2016, 14:55
рагули таки рагули...будем краще закопувати в землю!
18 Жовтня 2016, 15:44
Головою Княгининівської сільської ради. Виправте. Виборів не було не показуйте свої безграмотність. В Рокинях досі є свій голова.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром