У Луцьку вшанували жертв Чорнобильської катастрофи

26 Квітня 2019, 23:00
2046

На меморіалі Вічної Слави у Луцьку сьогодні відбулось вшанування пам’яті тих, хто загинув внаслідок Чорнобильської катастрофи 26 квітня 1986 року.

До пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобиля» прийшли представники влади, духовенства, ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС та громадськість, повідомляє відділ інформаційної роботи Луцької міськради.

Захід розпочався із панахиди священнослужителів Православної Церкви України за загиблими.

«Люди, які приступали до цієї надзвичайно страшної будівлі вже розуміли: ціна спасіння країни, дітей, онуків, правнуків — це власне, покладене на вівтар, життя. Вони розуміли це чітко, але ми не бачили тих, хто тікав, плакав. Ця чаша була випита до дна і сьогодні ми маємо державу повну життя.

Повірте, в свій час до кожного з нас постане питання: що ти лишаєш по собі? Чи це стогін і сльози, чи все-таки жертва, коли про це попросять і покличуть. Треба не просто пам’ятати, треба цінувати життя. Пам’ять – це не розмови про те, що було, пам’ять це те, що є сьогодні. Нам подарували життя, та чи живемо ми достойно?» - звернувся до присутніх протоієрей Михайло Онищук.

По тому лучани поклали квіти до пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобиля».
















Читайте також: Кривава сторінка історії: вшанували жертв трагедії в Красному Саду

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром