У Луцьку обговорили співпрацю поліції та громадськості

11 Жовтня 2016, 17:46
2023 Джерело: ar.volyn.ua

В обговоренні взяли участь представники адвокатури, прокуратури, громадських організацій, журналісти, патрульні поліцейські та судді.

Засідання відбулося в Молодіжному центрі Волині у вівторок, 11 жовтня, – повідомляє Волинське Агентство Розслідувань.

Думки з приводу роботи патрульних поліцейських та основні проблеми обговорили на круглому столі, ініційованому громадською організацією «Самооборона Майдану – Волинь».

На переконання самооборонівців, після того, як патрульні складають протоколи на правопорушників, то у більшості випадків останні виграють справи у судах і уникають відповідальності.

Натомість судді вказали правоохоронцям на помилки в складанні протоколів, через що і справи вирішуються на користь порушників. Також вони запропонували провести лекції для правоохоронців і пообіцяли розповісти про основні помилки в судових процесах.

Заступника начальника управління патрульної поліції Луцька Романа Буховця обурює, коли справи по 130 статті (керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння) закривають через малозначність. Мовляв, це неприпустимо, адже «п’яний водій може наробити біди».

За словами Буховця, від початку роботи патрульної поліції склали 958 протоколів про керування в стані сп’яніння, з них 510 – направили у суд, 68 – повернули на доопрацювання. Також він наголосив на тому, що закрили 51 справу, з яких 19 – за малозначністю.

Голова громадської організації «Автомайдан України. Луцьк» Андрій Ольховий наголосив на відсутності відео- та фотофіксації правопорушень, через що правопорушники часто уникають покарання.

Однак, Роман Буховець запевнив, що питання із відеореєстраторами вирішується, і уже в найближчому часі патрульні Луцька отримають їх.

Активіст «Самооборони Майдану» Олександр Лєсной запропонував організовувати подібні зустрічі щонайменше кожного місяця. За його словами, це дасть можливість долучитися до охорони громадського порядку усім охочим.

Журналістка Марія Доманська підтримала таку пропозицію – зустрітися через місяць і обговорити зміни, що відбулися після зустрічі. «Рівень довіри залежить від усіх присутніх. Кожен з нас має відчути відповідальність. Від нашої роботи залежить ставлення людей», – підсумувала вона.

Коментарі
12 Жовтня 2016, 00:16
лихий хороший чоловік нехай всі охочі долучаються до охорони громадського порядку, а ми самообороною будемо отримувати офіційно з бюджету кошти за охорону громадського порядку..............
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39