«Я обурений бездіяльністю новообранного Президента», – луцький політолог

26 Квітня 2019, 20:00
2403

Політолог та співзасновник Громадянського Руху «СВІДОМІ» Михайло Наход вважає, що новообранний Президент Володимир Зеленський повинен оперативно реагувати на виклики, які виникають перед Україною на зовнішньополітичній арені.

Про це він сказав в ефірі телеканалу «Прямий», коли йшла мова про указ Президента Росії Володимира Путіна про спрощене надання громадянства жителям окупованих районів Донецької і Луганської областей. 

«Я обурений бездіяльністю  новообранного Президента. Сутиація вимагає негайного реагування і коли Росія робить певне випробування для нового Президента — він повинен займати чітку позицію», — висловився політолог.

На думку Михайла Находа, відсутність чіткою та оперативної реакції, а також те, що Зеленський полетів на відпочинок, вказують на недостатньо ефективну роботу його та команди.

Крім того, під час ефіру зайшла мова й про ймовірний розпуск Верховної Ради. Можливість запуску цього процесу, нагадаємо, розглядає команда Зеленського, вказуючи на нібито відсутність більшості в парламенті.

«Якщо дивитися на голосування за закон про мову (йдеться про  закон № 5670-д «Про забезпечення функціонування української мови як державної», - ред.), то видно, що коаліція є. А щоб дізнатися, чи є коаліція формально, чи є 226 підписів, то очевидно треба зробити запит і тоді це питання зніметься», — мовив Михайло Наход.

Він додав, що новообранний Президент може це зробити після отримання повноважень, а наразі говорити про наявність-відсутність — це певна маніпуляція.

Читайте також: «Українці дійсно мають вибір», – луцький політолог закликав голосувати свідомо

 

28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39