«Ми формуємо свою базу пошукачів роботи»: у Луцьку розповіли про рекрутинг

26 Квітня 2019, 13:48
2490

У Луцьку розповіли про рекрутинг як особливий та ефективний інструмент у підборі персоналу. Його елементи вперше на Волині впровадили в липні 2018 року.

Про це 26 квітня на прес-конференції повідомив директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк.

«Ми розуміємо, що ринок наразі дуже динамічний, він змінюється і потребує впровадження нових методів і форм нашої роботи. Ми досить мобільні й гнучкі, тому почали використовувати елементи рекрутингу, працювати для задоволення потреб роботодавців не лише з числа безробітних осіб. Тих безробітних осіб, які в нас перебувають на обліку, для задоволення потреб роботодавців не вистачає», – сказав Романюк.

Тому, за його словами, працівники Волинського обласного центру зайнятості мусять шукати спеціалістів з числа незайнятого населення, тобто виходити за рамки своєї безпосередньої роботи в більш широке коло незайнятого населення.

«Ми, можливо, не на 200% можемо задовільнити всю потребу, але повірте, докладемо максимум зусиль, щоб помогти роботодавцям знайти тих, хто шукає роботу. Представнику малого бізнесу знову ж таки не обов’язково наймати менеджерів з підбору персоналу або спеціалістів з рекрутингу. Ми обов’язково своїми силами зможемо допомоги укомплектувати штат», – додав Романюк.

Серед послуг, які пропонують роботодавцям: не витрачаєте час на підбір кандидатів, не потрібно витрачати кошти, адже цю послугу надають у центрі зайнятості безоплатно, не обов’язково розміщувати вакансії на платних ресурсах – можна скористатися ресурсами центру зайнятості.

Для пошукачів роботи пропонують професійний супровід від співбесіди до працевлаштування, попередня співбесіда для визначення слабких та сильних сторін, індивідуальні поради щодо складання резюме та проходження співбесіди.

«Ми також формуємо свою базу пошукачів роботи, які є незайнятими: друзі, знайомі, про кого чуємо, що вони шукають роботу, але не є на обліку в центрі зайнятості, можливо, хтось працює, але хоче змінити місце роботи. Таку базу ми робимо для того, щоб при появі вакансії, яку потребує людина, відразу її задовольняти», – наголосив Роман Романюк.

До слова, обласний центр зайнятості створив карту актуальних вакансій із високим рівнем зарплати у Луцьку та Луцькому районі.

Ця послуга дозволяє отримати інформацію щодо наявного актуальних вакансій залежно від територіального розташування, а також містить умови праці, вимоги до кандидата, обов’язки, графік роботи, контакти рекруте рів тощо.

Також служба зайнятості розробила додатки для мобільних пристроїв на системі Android, серед яких є Центр розвитку підприємництва, Центр професійних орієнтацій, Довідних послуг та пільг учасника АТО.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром