Проїжджу частину проспекту Волі не будуть розширювати

11 Жовтня 2016, 16:50
1831

На розширення проїжджої частини проспекту Волі передбачалося витратити 40 мільйонів гривень з міської казни.

У ході реконструкції мали знести частину тротуару та зрізати більше 200 дерев, проти чого виступила активна громадськість міста, – повідомляє прес-служба «Народного контролю».

Лучани вважають, що наразі радикально змінювати проспект Волі не треба. Тим паче, за рахунок зелених насаджень.

«Я не вважаю, що потрібне розширення проспекту Волі, тому що особливих корків на дорозі тут не виникає. А влітку, у спеку іти під каштанами – чудово», –вважає лучанка Владислава.

Загалом про те, що проспект Волі хочуть реконструювати, чув мало хто з лучан. Втім, дізнавшись про такі перспективи, люди висловлюють невдоволення.

«Центр міста треба розвантажувати від транспорту, а не навпаки. Нехай він буде для пішоходів, а не для автомобілів», – каже лучанка Лариса.

Завдяки активній позиції громадськості міста, у міськраді відмовилися від ідеї розширення дороги на проспекті Волі. У цьому журналістів запевнив директор Департаменту ЖКГ Юрій Крась.

«Проїзна частина не розширятиметься. Концепція така, що на всіх зупинках буде робитися заїзна кишеня. Де можливо – облаштуємо парковки», – розповів чиновник.

Лідер «Народного контролю» на Волині Павло Данильчук не здивований, що міська влада відійшла від початкового плану, адже до липня не провели жодних тендерних процедур чи підготовчих робіт.

«Люди готові боротися і за дерева, і за раціональне витрачання коштів, і за те, щоб були зроблені реальні речі, а не покладений просто асфальт в центральній частині, де після дощу вода просто стоїть», – розповів Павло Данильчук.

До кінця цього року на проспекті Волі планують відремонтувати лише тротуари на правій стороні. А вже весною чиновники представлять оновлений проект реконструкції проспекту.

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром