Луцьким прийомним батькам пояснили, хто тепер матиме право на субсидії

09 Вересня 2015, 10:08
1740

У міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбулася зустріч взаємопідтримки для прийомних батьків та батьків-вихователів дитячого будинку сімейного типу.

Провідний спеціаліст Тамара Бондарук розповіла, що у Луцьку є чотири сім’ї з прийомними дітьми і один дитячий будинок сімейного типу. Проте на зустрічі були присутні представники лише трьох сімей.

Директор Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан повідомила, що ціллю зібрання є зміни в законодавстві щодо надання субсидій сім’ям з прийомними дітьми та дитячим будинкам сімейного типу. Зокрема це стосується сімей, дохід яких перевищує 1 710 гривень. Такі родини тепер не матимуть права на пільги.

Начальник відділу призначення державних допомог Галина Кобук пояснила, що пільги надають залежно від матеріального стану сім’ї, кількості осіб та їхнього фізичного стану.

«Масовими є такі ситуації, коли зареєстровано більше людей, а проживає менше. Якщо прийомні діти не приписані в оселі, батьки мають написати заяву, щоб на них йшли нарахування за житлово-комунальні послуги у якусь комунальну організацію. Субсидію призначають на 12 місяців, потім усе оновлюється автоматично», – розповіла Галина Кобук.

Присутні новим законом обурені і вважають, що прийомним батькам право на субсидію мали б лишити незалежно від доходу. Тож начальник служби у справах дітей Федір Шульган запропонував написати спільний лист про те, що усі луцькі сім’ї з прийомними дітьми на субсидії подати не можуть, оскільки не всі діти зареєстровані на своїх місцях проживання.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром