«Задзеркалля»: фестивалили, сміялися та плакали

10 Жовтня 2016, 19:32
2477

Дводенний анімаційний фестиваль «Задзеркалля» завершився пізнавальними майстер-класами, позитивними емоціями та сльозами на очах організаторів.

Продовжували оволодівати мистецтвами анімації та акторської майстерності усі охочі у неділю, 9 жовтня.

Цей день запам’ятався гостям фестивалю цікавою розмовою із легендарним Доктором Звуком, себто актором озвучення та звукоімітатором Юрієм Коваленком. Він озвучував мультфільми «Сімпсони», «Тачки», «Південний парк», «Сезон полювання», «Бівіс і Батхед», «Корпорація монстрів», «101 далматинець», «Шрек», «Тримай хвилю», «Дика природа», «Черепашки Ніндзя», «Вінні Пух», «Смішарики» та багато інших.

У Волинському академічному обласному театрі ляльок усім охочим випала нагода послухати міркування актора з приводу «фішок», які є у кожного і які необхідно шукати. На його думку, наявність таких особливостей значно допомагає у житті та підвищує конкурентоспроможність.

Після розмови у театрі гості фестивалю пішли на майстер-клас аніматора, засновниці студії кіно, анімації та медіамистецтв «Червоний собака» Олени Голубєвої. Там і діти, і дорослі вчилися створювати мультфільми. Зняли короткі історії про папір з ножицями та пластилінові літери, якими виклали назву фестивалю «Задзеркалля».

Київська аніматорка розповіла про принципи створення подібних історій.

«Якщо голос – це рух, то анімація – це рух із зупинками. Окремі кадри ми і сприймаємо, як рух», - зауважила Олена Голубєва.

Наступний майстер-клас провів Юрій Коваленко. Він розповів про секрети правильного дихання та «кухню» звукоімітації. Виявляється, кожен звук можна розкласти на простіші, при поєднанні яких утворюється нам потрібний.

Учасники фестивалю навчились, за такою схемою, бути «цвіркунами», «потягами», «коровами».

Після цього «Задзеркалля» завершилось подяками організаторів, привітаннями з Днем художника, позитивними емоціями та сльозами на очах художниці «Imago» Мар'ї Гвоздьєвої-Тивонюк.

Організатор фестивалю «Задзеркалля» та керівник анімаційної студії «Imago»  Леонід Тивонюк розповів Район.Луцьк, що на його думку фестиваль вдався.

«Я думаю, ті, хто не прийшов, будуть кусати лікті, коли прочитають, що в нас відбувалось. Але це тільки перша ластівка. Ми будемо зростати, надалі працювати над якимись своїми помилками, виправлятися, ставати ще краще, ставати більше, ширше, вище, розширятися в просторі, це не відносно до моєї ваги», – сміється Леонід Тивонюк.

Чимало позитивних вражень залишилось і у гостей «Задзеркалля».

«Дуже щирий, атмосферний анімаційний  фестиваль. Кожен, хто тут був, відчув справжню любов до мистецтва анімації та бажання гостей, які приїхали, передати свої знання. Було дуже приємно, затишно, по-домашньому, по-сімейному щиро і добре», – розповіла учасниця «Задзеркалля» Яна.

«Я добре провела час з творчими людьми і не шкодую, що ходила 2 дні. Мені сподобалось абсолютно все. Хоча в ляльковому театрі було холодно -  рятувала тепла атмосфера. Мені, як художнику, цікаво слухати майстер-класи таких людей», – поділилась враженнями учасниця фестивалю Ніна.






























Текст та фото: Юлії КАРМАНСЬКОЇ
 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром