Як у Луцьку керівник партії Порошенка вчив розмальовувати писанки

24 Квітня 2019, 19:32
3103

Напередодні Великодня голова волинської «Солідарності» Іван Мирка провів майстер-клас із писанкарства для колег-партійців. Цього разу «Великодня писанка» відбулася у Луцьку, а на минулому тижні – у Нововолинську.

Окрім працівників обласної партійної організації «Блок Петра Порошенка «Солідарність», майстер-клас зібрав представників волинської «Солідарної молоді», Луцької міської і районної, Ківерцівської та Рожищенської організацій, — повідомили у партійній прес-службі.

«Дуже хотів би, щоб наші майстер-класи стали традицією. Адже немає нічого більш об’єднуючого, аніж спільна справа, особливо, коли вона відбувається напередодні світлого свята Воскресіння Господнього», – розповів Іван Мирка.

Відвідувачі майстер-класу освоїли, а дехто пригадав навики виготовлення писанок. Іван Мирка розповів усі тонкощі видування яєць, поводження з воском та фарбування писанок у різні кольори.

«Щороку за день до Великодня ми з дружиною та дітьми розмальовуємо писанки… До того часу уже все вдома прибране та готове до свята. У нас вже цілий кошик писанок, який кожного Великодня поповнюється новими «витворами» нашої родини», – сказав голова волинської «Солідарності».

Фахівець із зв’язків з громадськістю обласної «Солідарності» Христина Клітюк розмальовувала писанка вперше у житті.

«На подібному майстер-класі я була вперше. Надзвичайно цікаво і атмосферно було, адже у моїй сім’ї не підтримують традиції розмальовувати писанки. Я задумалась над тим, аби її започаткувати», – поділилась враженнями Христина.

А для консультанта із суспільно-політичних питань Анастасії Ковальчук майстер-клас нагадав шкільні роки.

«Виготовити писанку власноруч – це класна ідея перед Великодніми святами, мені пригадалися шкільні роки, я на трохи повернулася в дитинство, коли розмальовувала писанки на уроках трудового навчання», – розповіла вона.

«Писанка – символ сонця, життя, любові та краси! Вперше долучилась до писанкарства, творила і релаксувала! Усіх вітаю з прийдешнім святом. Нехай на душі буде сонячно», – сказала консультант з суспільно-політичних питань Луцької районної організації Наталія Гловацька.

Розмальовані писанки учасники майстер-класу забрали з собою, аби прикрасити ними святковий стіл.

Читайте також: ПортCity кличе лучан на Велодень















 

19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024