«Дожилися до того, що нам потрібно захищати свою рідну мову», – Ігор Лапін

24 Квітня 2019, 12:25
1944

У четвер, 25 квітня, Верховна Рада України голосуватиме проект закону № 5670-д «Про забезпечення функціонування української мови як державної», розгляд проекту триває близько двох місяців.

Народний депутат Ігор Лапін, який є одним із співавторів, вважає, що закон про мову є фундаментальним для держави, – пише «Волинське агентство розслідувань».

Народний депутат закликає побратимів підтримати вищевказаний проект закону, висловивши свою позицію під стінами парламенту.

«Я запрошую всіх взяти участь у підтримці законопроекту біля ВРУ, щоб дати зрозуміти, що ніякого реваншу не буде! Ми всі відстоюємо нашу українську ідентичність, ми відстоюємо одну із фундаментальних речей Держави Україна – закон про українську мову», – повідомив парламентар.

Також додав, що багато хто з патріотів України перетворилися у патріотів різних месій.

«Я бачив дуже великий патріотизм і натхнення людей з Волині і моїх побратимів по Самообороні, які приїхали на Майдан – я дуже вдячний, що вони висловили свою позицію, не побоялися ні Януковича, ні Беркуту, і це дійсно патріоти України. Але я спостерігаю розвиток подальших подій – багато хто з патріотів держави Україна перетворився у патріотів різних месій, які організовували «шествія» під ВРУ, під АП, під КМУ», – зазначив народний обранець.

Ігор Лапін зауважив, що оним із таких месій був Михаїл Саакашвілі. І багато побратимів з Революції Гідності підтримали ідеї, що озвучував «його майдан». Дуже прикро, що революціонери часто густо виступали підставками під прапорці різних «нібито державних» ідей.

«Але мені особливо важлива допомога однодумців-побратимів при відстоюванні фундаментальних речей державності. До таких фундаментальних речей я відношу декомунізацію, питання закону про освіту, питання мовних квот та інше. Особливо прошу підтримати закону про мову, який буде голосуватися в четвер 25 квітня 2019 р. Дуже хочу побачити тих, хто приїжджали підтримувати різного роду месій, різного роду гуру боротьби. Я хочу побачити своїх побратимів, які будуть підтримувати фундаментальні речі держави», – наголосив політик.

«Тому що, люди приходять і йдуть. Законодавство змінюється, адаптується технології, удосконалюються, а фундаментальні речі залишаються фундаментальними речами. Закликаю всіх у четвер, прийти до ВРУ на 9 годину ранку та підтримати українську мову. Ми в своїй державі дожилися до того, що нам потрібно захищати рідну мову», – додав Лапін.

Коментарі
25 Квітня 2019, 02:56
Ігор, та наші поліщуки і матір рідну продадуть за євробляху, чи за бурштин. Яка там мова їм потрібна. Проїдься у луцьких маршрутках. Шансон горлає на всю вулицю. А в Золотому Драконі естрада має репертуар із виключно російського шансону і попси. Зманкуртіла Волинь наша. Тоска ЗЕЛЕНА.
25 Квітня 2019, 11:02
В першу чергу треба захиститись від таких як Лапін!!!
25 Квітня 2019, 11:56
В нас є питання важливіше мови. Єврейський геноцид населення країни молдавським євреєм парашенко та коли він за нього буде відповідати та зомбі з Донбасу забирати,які братів вбивають та євреям на знищення населення країни допомагають.........
26 Квітня 2019, 01:47
Аліна, ти не зі зрочійщених, випадково, малоросів? Що важніш мови? Холодильник, чи телевізрр? Це він тобі сказав про молдавського єврея? Дурненька ти наша, це кремлівський фейк ще з 99 -го року. Аліна, голова потрібна людині, щоб нею думати, а не тільки в неї їсти і на ній спати. Введи будь ласка до свого раціону такий продукт, як "Сіль йодована" по-життєво.
26 Квітня 2019, 01:59
В першу чергу треба захиститись від таких як Лапін!!!<br/>================================================================================================================================================================================<br/><br/>В саму першу чергу треба захиститися від таких, як &quot;лучани&quot;, які засрали парк 900 ліття Луцька, береги Сапалаївки і Стиру, які не оформлюють &quot;євробляхи&quot;, риють бурштин, везуть в Польщу контрабас, викидають сміття з вікон, паркуються де кому заманеться, вночі вмикають музику і горлають російський шансон, пиляють дуби у Ківерцівському лісництві, вивозять сміття у ліс біля Гаразджі..... Цей список можна продовжувати до бескінечності. І оці люди забороняють мені &quot;длубатися в носі&quot;, або щось там пред&quot;являють Лапіну і гавкають про &quot;молдавського єврея&quot;. Бридота ви, а не лучани.
26 Квітня 2019, 12:01
&quot;реаліст&quot; - так, так, так! І в цьому нам допоможе мова! :)))
26 Квітня 2019, 12:02
О-то як висловлюєшся у бік оточуючих - це і є бридота! Таких і мова не вилікує :(
29 Квітня 2019, 18:49
Мене твій татусь в суді посилав на щирій українській мові- добре приплатили доларами
29 Квітня 2019, 18:51
У Сашки Долара давно вже й роги виросли
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром