Біг-Бен замість юрти: забудовник не помітив, як підрядник збільшив площу будівництва

10 Жовтня 2016, 15:50
3168

Мешканці Соборності, 20 вимагають, аби сусіднє будівництво припинили, допоки не знайдуть причину руйнування їхнього будинку.

Про це йшлося на засіданні комісії з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження у понеділок, 10 жовтня.

Нагадаємо, що на проспекті Соборності, 20 внаслідок будівництва багатоповерхівки сусідній будинок дав тріщини. Зважаючи на значні пошкодження будівлі, комісія, створена при міській раді, прийняла рішення про її підсилення за рахунок забудовника.

Відтак, між забудовником, сусідами-мешканцями та міською радою був підписаний договір, згідно якого забудовник мав укріпити будинок до 20 липня.

У вересні жителі повідомили, що забудовник не виконав своїх зобов’язань, а на їх будинку з’явилися нові тріщини. Тоді на комісії департаменту ЖКГ доручили протягом двох робочих днів встановити маяки на загрозливих ділянках. А інвестору-забудовнику виконати зобов’язання по підсиленню будинку.

Начальник відділу державного архітектурно-будівельного контролю Юрій Маслюк розповів, що після проведення перевірки виявили, що є відхилення від проектної документації.

«Його за це притягнули до відповідальності і оштрафували. Наразі штрафу він ще не сплатив», – розповів Юрій Маслюк.

Окрім того, забудовник так і не завершив роботи з підсилення будинку на Соборності, 20. Представник забудовника пояснив, що роботи по відмостці біля будинку затримали через невідповідність проекту, але завершать до кінця тижня після його коригування.

А робити часткове утеплення будинку забудовник не вважає за потрібне, проте готовий профінансувати свою частинку, якщо мешканці оплатять решту.

Голова комісії Андрій Козюра поцікавився, чому відбулося відхилення від проекту будівництва, оскільки площа забудови збільшилася. Проте виявилося, що компанія-забудовник про це не знає, там пояснюють – усі питання потрібно ставити підряднику, який безпосередньо виконує роботи.

«Виходить, що ви сказали поставити юрту, а вони ставлять Біг-Бен. А ви навіть не бачите», – прокоментував Андрій Козюра.

Відтак, на комісії вирішили рекомендувати забудовнику ТзОВ «Юкрейніан дівелопмент індустрі» та підряднику виконати умови договору. Рекомендувати заступнику міського голови Тарасу Яковлеву замовити експертизу технічного стану житлового будинку Соборності, 20. А також рекомендувати заявникам звертатися з метою захисту прав до суду.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром