Дзвінок бабусі до 10-річного внука врятував заощадження луцької родини

23 Квітня 2019, 21:00
1773

Невідомий шахрай мало не залишив без заощаджень луцьку родину, ошукавши малого хлопця.

Про це повідомила прес-служба прокуратури області.

Зателефонувавши до 10-річного хлопчика, незнайомець назвався його татом (при цьому розмовляв тихо), попрохав піти додому, у квартиру в будинку на вулиці Конякіна в Луцьку, й поскладати всі наявні в хаті гроші та цінності у пакет.

У ході розмови з дитиною зловмисник з’ясував, що в помешканні наявний також сейф, який хлопчик самотужки відчинити не може. Тоді він запропонував звернутися за допомогою до когось із дорослих.

Хлопчик вийшов надвір та попросив перехожого йому допомогти й передав йому телефон. Чоловіка нічого не насторожило у проханні незнайомця на тому кінці дроту – він взявся допомагати дитині. На щастя, відчинити сейф йому теж не вдалося, телефонний зв’язок перервався та до дитини в цей момент дотелефонувалася бабуся.

Таким чином лише в силу випадковості від цього злочину ніхто не постраждав та цінності залишилися неушкодженими.

Нині правоохоронці встановили, що, ймовірно, телефонували до дитини з однієї з установ відбування покарання з іншої області. У кримінальному провадженні триває досудове розслідування.

Прокурори ж звертаються до волинян з проханням задля уникнення неприємних або і загрозливих ситуацій ще раз розповісти дітям про небезпеку та можливі наслідки спілкування із незнайомцями (у тому числі з тими, хто телефонує з невідомих номерів).

Читайте також: Потебні: лучанин врятував будинок сусідів від пожежі

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024