Від початку року в місті затримали майже тисячу нетверезих водіїв

10 Жовтня 2016, 12:36
1721 Джерело: facebook.com

Статистика виявлення нетверезих осіб за кермом залишається невтішною.

Про це інформує прес-служба патрульної поліції Луцька.

У липні 2016 року Верховна Рада України збільшила штрафи за керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння.

Так, за керування транспортом особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, а також передача керування транспортом особі, яка перебуває в стані сп’яніння, передбачене накладення штрафу на водіїв у розмірі 10200 гривень та позбавлення права керування транспортними засобами терміном на один рік.

Повторне вчинення цих порушень протягом двох років передбачає накладення штрафу на водіїв у розмірі 20400 гривень та позбавлення права керування транспортними засобами терміном на три роки; для інших осіб – накладення штрафу 20400 гривень з оплатним вилученням транспортного засобу чи без вилучення.

Водіїв, які двічі протягом п’яти років піддавалися адміністративному стягненню за керування транспортними засобами у стані сп’яніння, штрафують на 40800 гривень та позбавляють права керування транспортними засобами на 10 років.

Проте, незважаючи на збільшення розміру штрафів, люди продовжують сідати за кермо напідпитку. Саме нетверезі водії найчастіше спричиняють ДТП, в яких отримують ушкодження і навіть гинуть люди.

«Так, якщо за три весняні місяці затримали 357 нетверезих водіїв, то протягом літа їх було уже 390. У вересні затримали 111 водіїв, і за перші дні жовтня – 20. Зауважимо, що від початку дії нового закону затримали 14 таких водіїв, які повторно керували в стані сп’яніння, тобто вони мали б сплатити по 20400 гривень штрафу, якщо будуть відповідні рішення суддів. Закликаємо громадськість відслідковувати такі справи в судах», – прокоментував начальник Управління патрульної поліції у Луцьку Олександр Вовченко.

Загалом, за весь період роботи патрульні Луцька затримали 992 нетверезих водія.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром