Луцькрада хоче зменшити податок для виробничого бізнесу

23 Квітня 2019, 10:24
Фото ілюстративне 2038
Фото ілюстративне

Потрібність та місце промислового бізнесу в Луцьку і термінове знезараження токсичних фільтратів на сміттєвому полігоні у селі Брище, – ТОП-теми, які розглянули під час комісії Луцькради з питань соціально-економічного розвитку та фінансів.

Про це йдеться у сюжеті Сфери-ТВ.

Втримати тих, що є та залучити нових. Депутат Луцькради Ігор Поліщук пропонує підприємствам, які займаються промисловістю, надати пільги у сплаті земельного податку. Адже, торік цю ставку підняли від півтора відсотка до двох.

Ігор Поліщук навів приклад інших великих міст, де ставка земельного податку значно нижча, аніж у Луцьку. Опісля обговорення, члени комісії вирішили, що на найближчій сесії варто розглянути питання надання пільг на сплату земельного податку для підприємств промисловості. З цим розібрались і перейшли до перерозподілу бюджету. Як зазначив депутат Луцькради Андрій Покровський, основна сфера, куди слід спрямувати кошти – знезараження токсичного фільтрату на сміттєвому полігоні у селі Брище. Адже, напруга зростає.

«Основна проблема – фільтрат, який збирається на полігоні. Відтак, зараз мізкують, як придбати установку для його знезараження. Вже на наступному тижні експерти з Харкова перевірять полігон, аби визначити, як діяти далі», –  каже головний комунальник міста Юрій Крась.

Натомість, обранці громади зауважили, що ситуацію слід  терміново виправляти, адже мешканці села Брище, занепокоєні не на жарт і готуються перекривати дорогу.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром