У Луцьку вчили грамотно голосувати

08 Вересня 2015, 16:51
2231

Відбулася публічна лекції «Чому ми повинні вибирати чесно?».

Питання політичної грамотності та особистого розвитку обговорювали сьогодні, 8 вересня, у приміщенні історичного факультету СНУ. На публічній лекції «Чому ми повинні вибирати чесно?» виступив Андрій Круглашов – відомий політтехнолог і координатора всеукраїнського громадського руху «Чесно» та Марія Доманська – координатор руху у Волинській області.

Виступ Круглашов розпочав з пропозиції «Формули самооцінки»: із запропонованих варіантів присутні мали обрати ті, якості, які їм більш притаманні. Це робили для того, щоб кожен з присутніх повірив у свої сильні сторони.

Марія Куманська розповіла про історію руху та його головні завдання. «Ситуація така, що наш виборець дуже заплутаний», – зауважила координатор.

Метою руху є запропонувати громадянам критерії відбору гідних кандидатів. Серед них Доманська виділила питання кнопкодавства, політичного перебіжництва з партії в партію. Тобто, за її словами, «пропісочити» кандидатів через такі критерії.

«Всі прагнемо абсолютної чесності, та в реаліях України за одну виборчу кампанію цього досягти неможливо», – резюмувала активістка.

Торкаючись питання довіри до депутатів, Андрій Круглашов зазначив: «Люди не люблять депутатів, тому що не вміють ними користуватись».

Він наголосив на важливості професіоналізму політичного консультанта. «Мистецтво політичного консультанта – будувати місток між громадянами та кандидатом», – поділився Круглашов.

Політтехнолог застеріг присутніх від явища маніпулювання. З його слів, найбільш небезпечний маніпулятор, який звільняє від відповідальності.

Розповів також про своє уявлення політики та доцільність використання білбордів. «Ключове слово повідомлення політичного білборду – «я є, і в мене є бабки (тобто гроші)», – сказав Круглашов.

За його словами, щоб змінити систему, треба починати з себе, проте нікому не давати тобі вказувати.

Сергій МАТВІЙЧУК

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром