Кофеїноманія: яку каву подають у Луцьку справжнім гурманам

09 Жовтня 2016, 14:18
8573

Луцькі кав’ярні пропонують містянам широкий вибір кави на будь-який смак.

Осінь – найкраща пора для дружніх посиденьок, відвертих розмов, читання, закутавшись у теплий плед. А ще – час запашної та ніжної кави, ароматами якої наповнюються вулиці міст.

Спеціально для справжніх кавоманів «Таблоїд Волині» дізнався, де у Луцьку можна посмакувати не просто «американо» чи «еспрессо», а справжніми витворами кавового мистецтва.

Кав’ярня «Coffee@Coffee» пропонує чимало кавових напоїв, які вразять навіть найвимогливіших гостей.

Насамперед варто спробувати «Фіалковий Раф» – каву з квітковим ароматом та ніжним присмаком. При її створенні легкі вершки збивають до ідеально оксамитового стану та додають у напій фіалковий сироп, який дарує мрійливі нотки до смаку кожного ковтка. Приємний солодкий присмак, ніжна піна та оригінальний аромат перетворюють цю каву на істинно неземне задоволення для кожного кавомана.

Замовивши «Борджіа» ви отримаєте каву з цедрою апельсина та корицею. Якщо вам більше до вподоби класичний варіант кави, то обов’язково спробуйте «Крем-брюле» – напій з класичним смаком, але своєю «родзвинкою». Для нього підпалюють цукор, який утворює тверду скоринку з неймовірним ароматом.


 

«Імбирний пряник» припаде до смаку всім, хто полюбляє каву з молоком. А цей варіант доповнюється ще й аерозольними вершками, спеціальним сиропом та меленим імбиром.

«Східна карамель» – краплина екзотики в меню кав’ярні. Каву подають з анісом та карамеллю, а прикрашають імбирним поп-корном.

Якщо ж ви надаєте перевагу ягідним присмакам, то не забудьте про «Chocolate Cherry» – вишукану каву з коктейльною вишенькою і чорним гірким шоколадом.

У «Coffee@Coffee» також можна побалувати себе холодною кавою п’яти смаків, яка подається з фруктами: чорницею, ананасом, полуницею, манго, та вишнею. 


 

У кав’ярні «Золотий дукат», відомій не лише смачною кавою, а й оригінальною книгою відгуків, ви зможете насолодитися справжньою львівською чоколядою та напоями з неймовірними присмаками.

Кавоманів обов’язково вразить знаменитий фірмовий «Золотий дукат» зі шматочками… золота 22 карати! За легендами цей напій притягує достаток, тож ви повинні дозволити собі ним насолодитися на повну.

«Бажаємо вам напитися «Гарячої смоли» тільки в «Золотому Дукаті», – зичать у кав'ярні. Це чорна фрешкава з чорною чоколядою у пекельному вогні! Цікавої нотки їй додають вершки та горіх. 


 

Справжнім відкриттям стане колекція Львівської Чоколяди, якою колись насолоджувалися короновані особи. У минулому столітті її літаком зі Львова доставляли у Відень. Ця Чоколяда з небуття повернулася у ХХІ сторіччя справжнім смаком! До її складу входять справжні смажені какао-боби з Код-д'Івуару, перетерті з невеликою кількістю цукру і екзотичних спецій.

Гаряча чоколяда «Любов та журба» нагадає вам про теплі почуття і внесе у ваш день аромат романтики. Ніжний смак білої чоколяди нагадає вам перший поцілунок, а гірка чорна чоколяда застереже, бо за насолоду треба платити.  «Тож хай вам буде гірко в житті тільки від нашої чорної Чоколяди», – бажають в «Золотому Дукаті».


 

І, безумовно, не можна оминути увагою «Чоколачіно» – свіжозмелену чорну каву, загорнуту в збиті вершки, вкриті чорною чоколядою, та декоровану  корицею.

У кав’ярні наголошують, що всі кавові напої потрібно смакувати, не змішуючи. Так можна відчути контрасти присмаків та отримати незабутнє задоволення від кавування.

Смачне капучіно «Кедровий горішок» вам запропонують у кав’ярні «Кофеджио». Цей напій на основі еспресо з додаванням молока, сиропу та кедрових горішків особливо зігріває в холодну осінню пору і дарує аромат живої природи. 


 

Незабутній та пікантний смак вам подарує «Кава Чилі», якою можна посмакувати в кав'ярні «Coffee Манія». Цей напій – справжній витвір кавового мистецтва, адже поєднує в собі каву, вершкове морозиво, аерозольні вершки, соус табаско та паприку. Для кавомана «Чилі» – справжня знахідка, адже дарує несподівані враження від кавування.

Ласунам та ласункам припаде до смаку «Лате Халва» з м'яким солодким молочним смаком із добре вираженим відтінком халви та молочно-кавовою піною, посипаною смаженим кунжутом. 


 

Тим, хто хоче поринути в літо, варто скуштувати «Баунті». Вам подадуть не лише неймовірно смачну та цікаву каву, а й дуже гарну, адже зверху у філіжанку кладуть гірку дрібного зефіру, политу шоколадом та посипану кокосовою стружкою. Кава має дуже легкий смак і незабутній аромат!


 

Якщо вам до вподоби карамельний присмак, обов'язково спробуйте «Лате Праліне». Кава з білими або шоколадними вершками, политими шоколадним топінгом та посипаними смаженим арахісом має незвичний горіхово-шоколадний смак з карамельним відтінком.


 

Любителі шоколаду оцінять «Каву Мокко» зі спіненими білими або шоколадними вершками, викладеними гіркою та политими шоколадним топінгом.

Але справжньою насолодою для кавомана стане «Раф Кава» – повітряний напій з ніжним ванільним та вершково-молочним смаком, приємним відтінком молочного шоколаду та легким кавовим присмаком.


 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром