Майстер-класи «Задзеркалля»: вчилися думати, дихати та створювали історії для іграшок

09 Жовтня 2016, 10:32
2785

Завершився перший день анімаційного фестивалю «Задзеркалля» від громадської організації «Імаго». Заключними заходами стали майстер-класи від актриси озвучення Анни Лев та керівника анімаційної студії «Тунгуру» Володимира Ликова.

Усі охочі послухати та взяти участь у тренінгах «Академія голосу» та «Як ми робимо мультфільми» мали нагоду зробити це у суботу, 8 жовтня.

Перед тим, як взятися за роботу над собою, учасникам фестивалю запропонували взяти участь у конкурсі веселих селфі. Деяким така пропозиція сподобалась, тому вони активно взялись за гаджети та викладання фото у соцмережі.

Натішившись «себеньками», гості перейшли до перегляду фільму про Анну Лев. Після цього актриса провела майстер-клас «Академія голосу», де розповідала секрети акторської майстерності та показувала дихальні вправи.

Анна Лев запропонувала комусь з учасників фестивалю прочитати вірш. Після декламування, яке вона назвала геніальним, акторка дала цінну пораду.

«Все прекрасно, але Ви вийшли і почали говорити, коли Вас ще ніхто не слухав. Ви мали вийти, витримати паузу, послати всіх на три букви, подумати розказати їм вірш, чи ні, а потім вже розказувати. Ви маєте себе дарувати», - сказала Анна Лев.


 

Крім порад, учасникам дійства запам’ятались вправи пов’язані з диханням, зміною регістру, інтонації. Фразу «мімози мила мамі купила» запам’ятають надовго, оскільки кожен її повторив з наголосом на одному зі слів та питальною, або стверджувальною інтонацією. Основне тут, на думку Анни Лев, спочатку подумати, як це має прозвучати, а потім вже сказати фразу.

Володимир Ликов під час майстер-класу «Як ми робимо мультфільми» розповів про героїв анімаційного мультфільму «Пригоди Тельфів». Він показав іграшкові аналоги персонажів, зображених на екрані. Більше того, він запропонував кожному учаснику фестивалю вигадати історію про кожного з анімаційних героїв.

Під час розповідей історій виникли чудернацькі сюжети про пригоди персонажів, гори лупи та ягоди, що викликають сум.

Керівник анімаційної студії «Тунгуру» зазначив, що найскладнішими моментами в анімації є вигадування історії, образу, передача необхідних емоцій та динаміки.

Володимир Ликов розповів про те, як створюються такі персонажі. З’ясувалось, що автори мультфільмів намагаються поставити себе на місце персонажа та скоординувати власні дії. Так виникають сюжети, характери, емоції героїв анімацій.

Крім цікавих майстер-класів на учасників «Задзеркалля» очікували багато приємних емоцій і фото на згадку.

«Ми очікували що людей прийде більше. Гості приїхали дуже круті, на нашу думку, і ми дуже їх чекали. Дуже раді, що вони приїхали, що нас взагалі в Луцьку була така можливість отримати такий досвід. Будемо сподіватися, що цим фестивалем зацікавиться наступного року все більше людей, і  ми відсвяткуємо десяте «Задзеркалля», потім двадцяте «Задзеркалля». Є «Поліське літо», є «Мандрівний вішак», а буде ще у Луцьку фестиваль «Задзеркалля», - підсумувала художник анімаційної студії «Імаго» Мар’я.

































 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024