Луцьк та край Ліппе підписали угоду про партнерство

08 Вересня 2015, 12:47
2733

У місті Детмольд (Німеччина) 6 вересня  міський голова Микола Романюк та лантрат краю Ліппе Фрідель Гойвінкель уклали угоду про співпрацю.

Співробітництво в рамках цієї угоди передбачає розвиток та зміцнення співпраці між жителями краю Ліппе та міста Луцьк, сприяння подоланню стереотипів через взаємне пізнання стилю життя, культури, історії і традицій, а також форм економічної та соціальної діяльності, встановлення співпраці у сфері освіти, соціальної політики, охорони здоров'я, екології, підтримку реалізації спортивних, культурних проектів, інформує сайт Луцької міської ради.

Крім того, планується приділити особливу увагу налагодженню контактів у сфері молодіжної політики через організацію наукових стажувань та професійних навчань, культурних обмінів. Серед поважних гостей під час церемонії підписання Угоди про партнерство поміж краєм Ліппе та Луцьком були присутні: голова Комітету в міжнародних справах Європейського парламенту Ельмар Брок, голова спілки «Мости в Україну» Карл-Герман Крог, керівник Відділення Посольства України у Бонні, мери міст краю Ліппе, члени Ландтагу краю Ліппе (законодавчого органу краю), а також делегації з міст Ходжєж (Польща) та Каунас (Литовська Республіка).



Також в урочистій атмосфері заходу виконали гімн Європейського Союзу «Ода до радості» Людвіга ван Бетховена народний артист України Василь Чепелюк та народний аматорський оркестр народних інструментів «Волинянка».



Під час своєї урочистої промови лантрат краю Ліппе Фрідель Гойвінкель зазначив важливість підписання угоди про партнерство між Ліппе та Луцьком, особливо зважаючи на нову геополітичну ситуацію в Європі. Крім того, він наголосив, що підписання документу було одноголосно підтримано членами Ландтагу краю Ліппе. Микола Романюк зазначив натомість, що до цього історичного моменту ми йшли більше 20 років, адже, дякуючи голові спілки «Мости в Україну» Карлу-Герману Крогу, співпраця між Луцьком та Ліппе триває вже доволі довго. Микола Романюк подякував німецькому колезі за теплий прийом, а також за ту підтримку, яку вони надають нам у цей непростий час.

Під час перебування делегації з Луцька у Німеччині відбулася спільна зустріч партнерів: місто Луцьк, край Ліппе (Німеччина), Ходжєж (Польща) та Каунас (Литовська Республіка). На зустрічі обговорювалися спільні шляхи співпраці міст, особливу увагу приділили майбутній реалізації молодіжних заходів, проектів, що пропагують європейську ідентичність. Крім того, сторони домовилися співпрацювати в питаннях соціальної політики, а також напрацювати проекти у сфері відновлювальних джерел енергії та ІТ-технологій.

5-6 вересня у місті Шлянген, що знаходиться на території краю Ліппе, відбулися урочистості з нагоди Дня міста Шлянген. В культурно-мистецьких заходах взяли участь народний артист України Василь Чепелюк та народний аматорський оркестр народних інструментів «Волинянка», яких радо зустрічали мешканці та гості міста. Туристичний потенціал Луцька було представлено виставковим стендом з продукцією Центру туристичної інформації та послуг, а також медовими виробами, які надала громадська організація «Братство бджолярів Землі Волинської «Ройовий стан».

За час перебування у місті Бад-Зальцуфлен відбулася також зустріч міського голови Миколи Романюка з головою та членами спілки «Мости в Україну». Під час зустрічі міський голова повідомив пану Крогу, що за його поданням пана Крога відзначено державною нагородою України – орденом «За заслуги» III ступеня за вагомий особистий внесок у зміцнення міжнародного авторитету Української держави, популяризацію її історичної спадщини і сучасних надбань та з нагоди 24-ї річниці незалежності України (відповідно до Указу Президента України № 492/2015).

Нагадаємо, що співробітництво поміж Краєм Ліппе та Луцьком розпочалася уже давно, завдячуючи саме голові спілки «Мости в Україну» Карлу-Герману Крогу, який у 1998 році організував перше стажування волинських студентів в установах, банках та на підприємствах Краю Ліппе. У листопаді 2014 року співпраця поміж Луцьком та Краєм Ліппе була закріплена підписанням Меморандуму про співпрацю.


 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром