У СІЗО підліток наклав на себе руки

07 Жовтня 2016, 16:02
2243 Джерело: visnyk.lutsk.ua

У камері слідчого ізолятора повісився 15-річний хлопець.

Про це йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

28 липня 2015 року раніше судимий підліток у селі Мизове Старовижівського району під час спільного розпивання спиртних напоїв напав на односельчанина та вбив його, завдавши йому не менше семи ударів у голову та майже 40 ударів ножем у шию й груди.

Потім підліток, щоб приховати злочин, сокирою розчленував труп убитого на 10 частин, які помістив у поліетиленові пакети та викинув у вигрібну яму туалету.

Свої дії неповнолітній злочинець визнає, однак ніяк не пояснює. Згідно висновків судово-психіатричних експертиз, душогуб у повній мірі керував своїми діями. Однак, карну справу проти нього, швидше за все, закриють.

Свою вину нелюд визнав. У Ковельському міськрайонному суді йому винесли вирок – 12 років тюрми. Адвокат неповнолітнього подав апеляційну скаргу.

Однак на розгляд апеляційної скарги ані обвинувачений, ані його адвокат не з’явились. Та й саму справу навряд чи розглядатимуть, оскільки, згідно інформації прокурора Артема Ріжко, який веде цю справу, 15-річного підозрюваного два тижні тому виявили повішеним у камері СІЗО.

«Перебуваючи у слідчому ізоляторі Луцька, підозрюваний вчинив суїцид, тобто повісився в камері. За вказаним фактом Луцький відділ поліції розпочав кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 (Умисне вбивство), триває досудове розслідування. Призначили експертизи щодо встановлення причин смерті, проводяться допити посадових осіб слідчого ізолятора», – повідомив прокурор Артем Ріжко.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024