На Волині тренувалися гасити лісові пожежі

19 Квітня 2019, 16:47
2600

У Ковельському районі відбулись спільні навчання лісівників та рятувальників.

Захід організували у четвер, 18 квітня.

Працівники державної лісової охорони разом із представниками Державної служби з надзвичайних ситуацій у Волинській області під час тренування вчились гасити лісову пожежу.

Заступник начальника управління ДСНС у Волинській області Віктор Милостивий розповів, що такі навчання відбуваються щорічно.

«На них відпрацьовуємо співпрацю, нагадуємо, які в нас мають бути дії з гасіння пожеж. Показуємо якісь нові способи та можливості техніки. Сьогодні наші навчання пройшли успішно. Ми продемонстрували і те, що може наша техніка та які є способи гасіння», – зазначив рятувальник.

Завідувач сектору охорони і захисту лісу Волинського ОУЛМГ Віталій Півовар додав, що протягом березня лісівники виїжджали гасити пожежі понад 350 раз.

«З березня цього року лісова охорона здійснила понад 350 виїздів на гасіння сільськогосподарських угідь, щоб не допустити вогню у ліс. Основною причиною винекнення пожеж у лісі та на сільськогосподарських землях є людський фактор. Це необережне поводження з вогнем. Тому прошу волинян та й усіх українців обачно поводитись з природою та палити вогнище тільки у відведених лдя цього місцях», – розповів лісівник.

 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024