Стартував IV Всеукраїнський конкурс «Неймовірні села України 2019»

19 Квітня 2019, 18:30
Фото ілюстративне 1391
Фото ілюстративне

Онлайн-ресурс AgroPortal.ua оголошує про старт IV Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2019».

Конкурс проходитиме за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України, Посольства Королівства Нідерланди в Україні, компанії «Бейкер Тіллі Україна», Освітнього проекту «Агрокебети», журналу Agroexpert. Про це інформують на сайті Волинської ОДА.

Мета проекту: сприяти взаємодії дрібного і середнього бізнесу та органів місцевого самоврядування на селі для підтримки розвитку сільських територій та громад, популяризувати життя в селі, нагадати про історико-культурну спадщину українського села.

Глобальні цілі проекту (із переліку Цілей сталого розвитку ООН): подолання голоду (2), розвиток сільського господарства, гідна праця та економічне зростання (8), сталий розвиток міст і громад (11), партнерство заради сталого розвитку (17).

Учасники: села та селища (заявки від селищ міського типу в цьому році не приймаються).

Період проведення: квітень-вересень 2019 року.

Формат конкурсу: відбір найкращого бізнес-плану розвитку сільських територій (громади сіл та селищ мають написати проект розвитку свого населеного пункту, який допоможе вирішити соціальні, економічні, екологічні проблеми та сприятиме розвитку зеленого туризму).

 Відбір проходитиме у три етапи.

Етапи проведення конкурсу

І етап:

12 квітня – 5 червня – прийом заявок (заявку може надіслати кожен охочий, див. «Вимоги до села-претендента на конкурс»);

6 червня – 16 червня – відбір 20-ти найкращих заявок (редакція AgroPortal.ua обирає 20-ку кращих заявок за допомогою оцінювальної шкали (певним питанням заявки присвоєно певну кількість балів, див. Анкета села-претендента ІV Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2019»).

ІІ етап:

17 червня – 17 липня – на сайті AgroPortal.ua буде проходити онлайн-голосування (з 20 сіл обирається 10-ка півфіналістів);

18 липня – 31 липня – відбір членами Експертної ради фіналістів конкурсу (з 10 сіл-півфіналістів обирається 5, які проходять у III етап конкурсу – фінал);

1 серпня – 30 серпня – «Неймовірний сільський автопробіг» по 5-ти селах-фіналістах (журналісти AgroPortal.ua відвідають кожну з 5-ти громад, для того щоб переконатися в неймовірності села та допомогти підготуватися до захисту свого бізнес-проекту перед членами Експертної ради.

ІІI етап:

Вересень (дата буде узгоджуватися) – дискусійний батл (м. Київ): кожна з п’яти громад, яка пройшла у фінал, презентує бізнес-проект (формат: презентація/відео) членам Експертної ради. Нагородження переможця.

Вимоги до села-претендента на участь у конкурсі

– Заповнити анкету села-претендента ІV Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2019».

– Надіслати на пошту [email protected] мінімум одне фото села-претендента на конкурс у гарній якості, вказавши в темі листа назву села та область.

Примітка: організатори залишають за собою право не інформувати тих учасників конкурсу, які не пройдуть І етап конкурсного відбору.

Призовий фонд

Село-переможець IV Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2019» отримає 100 тис. грн на реалізацію бізнес-проекту (частина коштів виграшу буде зібрана за допомогою челенджу, який AgroPortal.ua організовує спільно з Освітнім проектом «Агрокебети»).

Примітка. Під призом мається на увазі сертифікат на певну суму з подальшою закупівлею для села організаторами необхідного інвентарю для реалізації бізнес-проекту. Сума вказана без урахування податків та зборів.

Одне з 10 сіл-півфіналістів отримає у подарунок від Посольства Королівства Нідерланди в Україні зелену алею, що дозволить селу стати ще привабливішим.

Компанія «Бейкер Тіллі Україна» надасть одному із 10 сіл-півфіналістів грошову премію на часткове покриття витрат при реалізації бізнес-проекту.

П'ятірка сіл-фіналістів конкурсу отримає річну передплату на журнал Agroexpert.

Склад Експертної ради IV Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2019» буде оголошено згодом.

Контактні особи:

Панасюк Іванна, керівник проекту IV Всеукраїнський конкурс «Неймовірні села України 2019». Тел.: (063) 223 13 91; e-mail: [email protected].

Помянська Наталія, координатор проекту IV Всеукраїнський конкурс «Неймовірні села України 2019». Тел.: (098) 271 89 69; e-mail: [email protected].

 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024