Протягом дня шахраї видурили у лучан 70 тисяч

19 Квітня 2019, 08:16
1687

За добу в обласному центрі Волині та Луцькому районі шахраї видурили у громадян понад 70 тисяч гривень.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Упродовж доби у Луцьку та Луцькому районі зареєстровано 6 випадків шахрайств. При цьому шахраї застосовували загальновідомі схеми видурювання грошей у громадян, про які правоохоронці не раз інформували населення області.

Мешканець села Зміїнець переказав 38 000 грн. за трактор, оголошення про продаж якого було розміщене на сайті OLХ. Результат - ні грошей, ні трактора.

Лучанка перерахувала зловмисникам як завдаток 500 грн., побачивши на тому ж сайті оголошення про здачу в оренду гарної квартири за привабливою ціною. Результат  – втрата грошей.

Ще одна мешканка обласного центру Волині, виставивши на тому ж сайті оголошення про продаж електрогенератора вартістю 9200 грн, передала його «покупцям» не поштовим оператором, який забезпечив би надходження грошей післяплатою, а просто на довірі - маршруткою у Житомир, звісно ж, не отримавши жодної оплати.

Ще двоє лучан стали жертвою шахраїв, які діяли за схемою «дзвінок із банку». Один із потерпілих повірив у необхідність «авторизації банківської картки», назвав зловмисникам усі необхідні їм відомості – і позбувся 5 964 грн. Інша, якій шахраї розповівши байку про «необхідність розблокування картки», в той самий спосіб втратила понад 17 000 грн.

Читайте також: Онкохвору жінку з Острожчини ошукали шахраї

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром