Фронтера на старті: яким буде луцький літературний фестиваль

18 Квітня 2019, 20:45
Організатори фестивалю «Фронтера» 1621
Організатори фестивалю «Фронтера»

Організатори дійства представили план проведення фестивалю, який відбудеться 4-6 жовтня.

Вдруге до Луцька з'їдуться письменники, видавці, культурні менеджери, перекладачі з України та Європи. Організатори оголосили про участь у фестивалі Юрія Андруховича, Сергія Жадана, який виступить з гуртом «Лінія Маннергейма», Макса Кідрука.

«Це не лише триденний фестиваль, це комплекс заходів, які триватимуть впродовж року»,– розповіла директорка «Фронтери» Елла Яцута.

Під час заходу виступили директор Департаменту культури Луцької міської ради Тетяна Гнатів та віце-консул Генерального консульства Республіки Польща Марек Запур.

Організатори повідомили, що уперше представлятимуть письменників, які працюють у напрямках фантастики і фентезі. Цьогоріч також діятимуть сцени для дітей та підлітків. Підтримали цей проект Управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА.

«Ми покажемо, як у формі ігор, майстерок, з використанням відео та мобільних додатків та через зустрічі з письменниками можна заоохотити дітей до читання», – розповіла координаторка сцени Іванна Антонюк.

Команда «Фронтери» у співпраці з краєзнавцем Олександром Котисос та дизайнером Кирилом Ткачуком планують підготувати видання «Архітектура модернізму в Луцьку». Організатори зазначили, що відкриті до співпраці та спільних партнерських проектів в рамках фестивалю.

Проект «Фронтера» розпочався від 18 квітня, одразу після прес-конференції представників фестивалю. Свої вірші зачитав Остап Сливинський.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024