60% дітей не ходить на фізкультуру: депутати шукали вирішення проблеми

07 Жовтня 2016, 09:29
1940

Депутати міськради та представник комплексної дитячо-юнацької спортивної школи обговорили, що потрібно баскетболістам для безпечних тренувань. Крім цього, розмовляли про те, як зацікавити дітей та їхніх батьків у спортивних заняттях.

Розмова посадовців та тренера КДЮСШ Сергія Смітюха відбулась під час дня депутата у  КЗ «Луцький НВК № 9 Луцької міської ради». Захід провели у четвер, 6 жовтня.

Учні баскетбольного відділення тренуються на базах КЗ «Луцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 9 Луцької міської ради», КЗ «Луцький НВК № 19 Луцької міської ради», КЗ «Луцький НВК № 24 Луцької міської ради» та КЗ «Луцький НВК № 26 Луцької міської ради».

Найкращим місцем для занять наразі є спортивний зал ЛНВК № 9, оскільки його розташування в центрі є найбільш зручним для дітей.

Перевагою ЛНВК № 24 та ЛНВК № 26 є наявність великих спортзалів, проте там не функціонують душові кабіни.

Директор ЛНВК № 9 Олександр Дубина розповів, що у його школі теж схожа проблема. У роздягальнях можуть працювати 4 душові кабіни, але щоб підігріти воду – потрібно увімкнути бойлери, що потребує великої кількості електроенергії. Навіть за умови повноцінного функціонування кабін, 1500 дітей забезпечити душем нереально.

Секретар Луцької міської ради Юлія Вусенко зауважила, що 60% дітей не ходить не фізкультуру, тому цю проблему треба вирішувати та заохочувати дітей до занять. Це можна зробити, відповідно обладнавши спортивні зали, щоб уроки або секційні тренування були безпечними та ефективними.

Депутати обговорили можливість наявності спеціально обладнаного літнього волейбольно-баскетбольного майданчика на базі однієї з луцьких шкіл. Таке місце для тренувань коштуватиме місту приблизно 240 тисяч гривень.

Юлія Вусенко запропонувала обговорити питання обладнання спортзалів, проекту літнього волейбольно-баскетбольного майданчика на «бюджетній» та «спортивній» комісіях.  






 

Коментарі
07 Жовтня 2016, 13:00
на жаль такі жирні депутати нам навирішують
07 Жовтня 2016, 23:53
вірно. а ще - спортзали не прибирають мін. 2 рази. учнів 1-4 "тренують" в коридорах, бо зал - для старшокласників, які туди не ходять
Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024