Чи потрібні лучанам теплі батареї

06 Жовтня 2016, 14:05
2008 Джерело: ua-reporter.com

Мешканці міста просять не починати опалювальний сезон раніше запланованого терміну.

Про це стало відомо під час засідання антикризового енергетичного штабу у Волинській ОДА 6 жовтня, – інформує Волинський інформаційний портал.

Заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко повідомив, що у Луцьку загалом завершена підготовка до опалювального сезону. Зокрема, поточний ремонт котелень здійснили на 100%, теплових мереж – на 99%. Але є проблеми щодо здійснення капітального ремонту тепломереж (лише 9%).

Окрім того, існує заборгованість «Луцьктепла» за спожитий газ. Серед проблем підприємства також некомпенсована різниця в тарифах. Створюють незручності і самі лучани, які станом на 1 жовтня боргують за «тепло» 28 мільйонів 69 тисяч гривень.

На переконання Григоренка, повністю готові до старту нового опалювального сезону освітня і медична галузі.

Щодо того, коли ж потепліє у домівках жителів міста, Сергій Григоренко сказав: «Зараз є падіння температури, тому в понеділок прийматимемо рішення щодо того, коли вмикати опалення. Але, якщо не буде різкого пониження, то плануємо починати не раніше 15 жовтня. До того ж, є лучани, які самі звертаються і просять не починати сезон раніше 15 жовтня».

Нагадаємо, що директор «Луцьктепла» Валентина Малютіна переконала, що підприємство технічно готове до опалювального сезону.

Висловився з цього приводу і голова облдержадміністрації Володимир Гунчик: «Лучанам треба казати, що ми то готові, але є проблема з оплатою за транспортування газу. Є заборгованість і з тим треба сідати за стіл переговорів».

Коментарі
06 Жовтня 2016, 17:45
Я живу в гуртожитку на Ярощука і нам казали, що опалення увімкнуть після ремонту теплотраси, але його ще навіть не почали робити.
06 Жовтня 2016, 21:26
А мені його взагалі бажано не вмикати. Лучани реально утепліть квартири відчуєте різницю колосальну
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024