Командна робота – шлях до високих результатів

07 Грудня 2018, 14:22
1065

Директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк та директор Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Анатолій Пархомюк домовилися про спільну роботу задля успіху обєднаних територіальних громад.

Робоча зустріч і підписання договору про співпрацю відбулося сьогодні, 7 грудня, в стінах Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування.

«Символічно, що підписання договору про нашу співпрацю відбувається в День місцевого самоврядування. Ми націлені підставити один одному плече і діяти, як єдине ціле, для того, щоб волинські громади були дійсно успішними і отримали можливість якнайкраще себе реалізувати. На велике переконання центру зайнятості як структури, яка безпосередньо опікується ринком праці, кадрами і всіма трудовими ресурсами, громада успішна тоді, коли буде повноцінно укомплектована фаховими спеціалістами», – зазначив директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк.

За словами Романа Романюка, вже існуючі волинські ОТГ потребують понад сто спеціалістів. «Задля того, щоб посилити співпрацю, бути дійсно корисними для ОТГ і мати можливість застосувати наші інструменти на місцях, виникла ідея в реалізації проекту «Успішна громада», – зазначив директор Волинського ОЦЗ.

За словами, директора Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування, сьогодні самоціль – не збільшення кількості об’єднаних територіальних громад, а їх насичення спроможністю та самостійністю, що можуть зробити лише кваліфіковані працівники. «Один із викликів, який сьогодні стоїть перед ОТГ – це дійсно недостатня кількість кваліфікованих кадрів, які могли би взяти на себе роль двигунів змін на цій території», – впевнений Анатолій Пархом’юк.

У підсумку робочої зустрічі Роман Романюк та Анатолій Пархом’юк підписали домовленість про співпрацю задля моделювання спільних дій та ефективних стратегій розвитку ОТГ.

Зазначимо, що проект Волинського обласного центру зайнятості «Успішна громада» – єдиний в Україні. Його презентація відбулася 5 грудня в Боратинській об’єднаній територіальній громаді, а реалізація триватиме з листопада цього року до грудня 2019-го.

Ініціатива націлена на економічний розвиток ОТГ; підготовку та підбір кваліфікованих кадрів, відповідно до потреб громад; сприяння розвитку підприємництва та створенню нових робочих місць; напрацювання бази інструментів щодо ефективної само зайнятості, розвитку бізнесу, побудови професійної кар’єри, відповідно до напряму реалізації проекту; налагодження співпраці з зацікавленими сторонами. Реалізація цього проекту – це ще один суттєвий крок на шляху до розвитку та успіху об’єднаних територіальних громад.

Відділ інформаційної роботи Волинського обласного центру зайнятості

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024