На Волині пустують майже три тисячі робочих місць

15 Березня 2019, 14:04
917

Станом на 15 березня в базі вакансій Волинського обласного центру зайнятості є 2 736 позицій. Саме стільки можливостей має кожен із пошукачів роботи, який перебуває на обліку в центрі зайнятості, або лише планує звернутися по допомогу.

Про пошукачів роботи, вакансії та заробітні плати розповіла заступник начальника відділу статистики та прогнозування Волинського обласного центру зайнятості Наталія Будчук. 

- Пані Наталіє, ми знаємо про кількість актуальних вакансій, а чи можемо простежити рівень заробітної плати у них? У яких районах платять найбільше?

- Ми маємо інформацію щодо середнього розміру заробітної плати у розрізі вакансій. Так, найвищі показники зафіксували у п’яти районах: Луцькому, Володимир-Волинському, Ковельському, Ківерцівському та місті Нововолинську. Йдеться про зарплату понад шість тисяч гривень.

- Як змінюється розмір заробітної плати, залежно від професійної діяльності?

- Тут ми бачимо, що найбільше отримують законодавці, кваліфіковані спеціалісти сільського господарства, робітники з обслуговування, складання устаткування та машин, кваліфіковані спеціалісти з інструментом.

- Чи знаєте, кого з-поміж пошукачів роботи більше в освітньому сегменті?

- Так. Проаналізувавши структуру безробітних на перше березня поточного року, бачимо: 49 % із них – люди з вищою освітою, 29 % – із професійно-технічною, решта 22 % – громадяни, які отримали загальну середню освіту.

- Ми вже знаємо про райони з найвищою середньою заробітною платою, а як поділяються вакансії?

- Серед усіх вакансій, які зараз є у нашій базі, 46,1 % – від п’яти до семи тисяч гривень.

- Кого найбільше потребують роботодавці?

- За професійними групами структури вакансій найбільшу потребу маємо у: працівниках сфери торгівлі та послуг, робітниках із обслуговування, експлуатації устаткування, кваліфікованих спеціалістах із інструментом.

 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром