«Давайте замість парковки міськради поставимо там 10 кіосків», – луцький активіст

06 Жовтня 2016, 10:14
2097 Джерело: konkurent.in.ua

Активіст Михайло Шелеп обурився відповіддю міської ради на свій лист із пропозиціями розміщення тимчасових споруд у місті.

На його думку, оприлюднену у Facebook, чиновники роблять вигляд, що у місті все «красіво і класно», тому використовувати прості і зручні способи для наведення ладу не поспішають.

Враження активіста подаємо без змін.

«Місяць тому надіслав у міську раду свої пропозиції щодо зміни підходу влади в питанні розміщення тимчасових споруд. Не стверджую, що ці пропозиції суперкруті, але як на мене, вони могли допомогти чиновникам із вирішенням ряду проблем. Тим більше, що ряд людей публічно та в приват підтримали мої старання. Все пропоноване мною є тут https://docs.google.com/…/1B_J_JkBpE38xFAHFXvPUvoi1bv…/edit…

Минулого тижня отримав відповідь. Якщо охарактеризувати її тезово: "у нас все красіво і класно" (див.відповідь на фото). Головне, що по суті моїх пропозицій сказано мало, просто розписано що чиновники роблять в цій темі. При тому те, що описується у листі на практиці виглядає зовсім не так красиво і добре.

Наведу кілька прикладів:
1. Згідно з позиції чиновників "процедура обговорення" це те саме що "оприлюднення на сайті ради". Так випливає з листа-відповіді і саме таким чином й проводилось "обговорення" проекту рішення виконкому про затвердження комплексних схем розміщення тимчасових споруд. Цікавий спосіб, а головне зручний і простий.
2. Виявляється, що основна відмінність старих схем розміщення ТС і нових, які затверджені цьогоріч, у тому що ”кожна тимчасова споруда позначена відповідним кольором”! Ось і все? А я думав, що чиновники хотіли навести лад із кіосками на вулицях міста. 
3. Мене запевняють, що "на одне і теж саме місце щодо розміщення ТС можуть подати документи кілька субєктів господарювання"! От цікаво, а звідки ті підприємці знають що те місце вільне? Повторю своє питання з листа - де це відображено? 
4. Основним принципом розміщення будь-якої ТС називають відповідність схемам та будівельним нормам. І все? Так просто виявляється знайти місце під кіоск. Тоді вношу пропозицію: для вул. Богдана Хмельницького схеми нема, то давайте замість парковки міськради поставимо там з 10 кіосків. Тож будівельні норми вроді дозволяють. І люди матимуть місце для торгівлі. Бачення у влади щодо того де і які ТС варто ставити/не ставити тож нема.
5. Кажуть що на сайті я можу знайти без проблем у розділі "інвестору" комплексну схему розміщення ТС. Знайшов я той розділ -http://www.lutskrada.gov.ua/kompleksna-shema-rozmishchennya…Цікаво, а як давно на цю сторінку заглядали чиновники? Бо я нічого на цих двох картах міста розгледіти не зміг, навіть коли збільшив зображення до масштабу 200%. А що робити інвестору? 
6. Помилились у даті ухвалення рішення виконкомом. Написали ”2016” хоча насправді Правила затверджені ще у 2012 році. А я вже бувало подумав що щось пропустив, давай шукати нові рішення. А то просто помилка. Буває ... 
7. Теж кинулось в очі те хто готував цю відповідь. Авторство належить лише управлінню з розвитку підприємництва та реклами, а управління містобудування та архітектури просто поставили до відома про існування мого листа. Тобто "війна" всередині виконавчих органів триває.

Підсумок: чи пишеш ти у соцмережах, чи друкують твої пропозиції змі, чи навіть шлеш адресно свої пропозиції - реакція міських чиновників однакова. Чому так? Не розумію.

Ну, але то не означає, що "все пропало", адже вода каміть точить, а Шелеп працює далі ... ;-)

Ps. Не забуваю "дякувати" :-) Дякую за відповідь!

Pps. Готовий і до публічних дискусій по цій темі, якщо хтось їх організує ...»


 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром