Патрульні назвали класичні відмазки «пішоандонів» у Луцьку

16 Квітня 2019, 23:08
3738

Лише впродовж трьох місяців цього року патрульні поліцейські у Луцьку оформили понад 500 постанов на пішоходів, які порушують правила дорожнього руху.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці патрульних у Facebook.

Київський Майдан, проспект Перемоги, проспект Соборності – це ті магістралі, де рух автотранспорту особливо інтенсивний і де великий ризик потрапити під колеса у пішоходів, якщо вони неправильно переходять дорогу.

Це постійно бачать патрульні поліцейські і відповідно реагують: за 3 місяці оформлено понад 500 постанов за ч. 1 ст. 127 КУпАП. Однак штраф 51 гривня не лякає. «Завжди тут ходила і буду ходити», «Я спішу, у мене діти-водії, я все й так знаю», «Ви не маєте права мені щось доказувати», - ось такі фрази, як зазвичай, чули сьогодні інспектори від порушників.

Ініціатори відпрацювання на вулицях міста креативно підійшли до превентивної роботи: вони не просто попереджали пішоходів та проводили з ними профілактичні бесіди, а й вели їх до зімітованого пішохідного переходу, де стояв відповідний знак і де їх розпитували про правила дорожнього руху. Більше 30 зупинених громадян – і ніхто не знав правильних відповідей на елементарні питання: чим вирізняється пішохідний перехід, в якій послідовності треба дивитись на дорогу, щоб її перейти, яка відповідальність за порушення ПДР пішоходами тощо.

Статистика, яку озвучували патрульні, а це понад 50 травмованих та 13 загиблих на дорогах області з початку року волинян, також не вражала порушників. Більшість думає, що їх це не торкнеться.

Тим часом, окрім елементарних правил переходу через вулицю, громадянам нагадували про носіння світловідбивних елементів у темну пору доби, про особливу обережність у дощову погоду, як сьогодні, про уважність до дітей, з якими йдуть дорогою.

1


1

















 

Читайте також: Лучанин впіймався на махінаціях із митною вартістю авто

Коментарі
20 Квітня 2019, 02:32
《Київський Майдан, проспект Перемоги, проспект Соборності – це ті магістралі...》А коли це вони стали магістралями?
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром