У луцького студента виявили небезпечну інфекцію

16 Квітня 2019, 21:00
3146

У першокурсника Луцького вищого професійного училища виявили менінгококову інфекцію.

Про це повідомили у Волинському лабораторному центрі МОЗ.

У Волинській області захворювання на менінгококову інфекцію реєструють щорічно. Протягом 5 років захворіли 50 осіб, троє хворих померли.

У 2018 році зареєстровано 7 випадків менінгококової інфекції, хворіли діти віком до 10 років. При мікробіологічному дослідженні виявлено збудника менінгококової інфекції серогрупи В від двох хворих.

А цьогоріч на Волині зареєстровано 4 випадки генералізованої менінгококової інфекції, серед яких 2 дитини у віці до 1 року та 1 — дитина у віці 4 років. При мікробіологічному дослідженні виявлено збудника менінгококової інфекції серогрупи С та серогрупи В.

А вже цього місяця зареєстровано випадок менінгококової інфекції в учня першого курсу Луцького вищого професійного училища. Лікарі закладу громадського здоров’я ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» провели епідеміологічне розслідування вогнища менінгококової інфекції в навчальному закладі. 

Всього обстежено понад 150 осіб, із них у 12 осіб виявлено збудник менінгококової інфекції. 6 осіб госпіталізовані до Волинської обласної інфекційної лікарні з локалізованими формами інфекції (з діагнозом назофарингіт). На даний час всі захворілі перебувають на стаціонарному лікуванні, а бактеріоносії лікуються амбулаторно.

Довідково:

Менінгококовий назофарингіт зустрічається найчастіше. Початок гострий: хворі скаржаться на загальну слабкість, головний біль, закладення носа, нежить. При огляді горла виявляється почервоніння, набряк та збільшення мигдаликів. Температура тіла може залишатися нормальною, але здебільшого підвищується до 38 градусів і вище. Гарячка триває лише 1-3 дні. Хворі, як правило, почуваються задовільно та швидко одужують.

Ніяких особливих проявів менінгококовий назофарингіт не має. Однак він може бути початком більш важких форм хвороби, таких як менінгококовий менінгіт та менінгококовий сепсис.

Читайте також: Екс-заступник директора луцького училища більше року судиться за поновлення на посаді

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром