Луцьк, 7 вересня: петиція до президента, історичний успіх у Андоррі та майбутнє українського театру

07 Вересня 2015, 22:38
1951

Чим запам’ятався традиційно важкий початок тижня  – у нашій традиційній рубриці.

Відлов чотирилапих по-луцьки. Протягом тижня працівники спеціалізованого КП «Ласка» відловлювали на вулицях міста бродячих собак. Всього ж, як повідомляє сайт Луцької міської ради, до рук працівників підприємства потрапила 71 собака.

Театральна драма. Театрали обурені майбутньою реформою і кажуть, що вона знищить театр та залишить їх без роботи. Про це йшлося сьогодні під час  конференції Львівського міжобласного відділення Національної спілки театральних діячів України щодо реформування театральної галузі в країні. Захід відбувся у приміщенні Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка.

Студенти СНУ хочуть більше грошей. Молодь найбільшого ВНЗ Волині закликає підписати електронну петицію на ім’я Президента України. Йдеться про підвищення стипендій до прожиткового мінімуму.

Реформа чи підміна понять? У місті відбулась зустріч з депутатом Левом Підлісецьким. Як з’ясувалося, метою його приїзду до обласного центру стала спроба подискутувати на тему конституційної реформи. Народний депутат висловив припущення, що проект змін до основного закону країни підозріло швидко був погоджений профільною комісією. Він вважає, що зміни до Основного  Закону не на часі. Крім того, Лев Підлісецький переконаний, що Луганській та Донецькій областям не можна надавати особливого статусу в умовах сьогоднішнього конфлікту.  

Путівка на Олімпіаду. У містечку Валлнорд у князівстві Андорра з 1 до 6 вересня проходив чемпіонат світу з маунтбайку. Однією з дисциплін змагання було крос-кантрі. У ньому лучанка Яна Беломоіна здобула «бронзову» медаль чемпіонату. Варто додати що спортсменка, окрім медалі, також оформила путівку на Олімпіаду у Ріо-де -Жанейро у 2016 році.

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром