Для Луцького пологового будинку купили новий апарат штучної вентиляції легень

16 Квітня 2019, 14:56
4084

За кошти міського бюджету для Луцького клінічного пологового будинку придбали сучасний, спеціального призначення апарат штучної вентиляції легень нового покоління.  Його вартість – 1 235 935,00 гривень.

Про це пишуть на сайті Луцької міської ради.

Він необхідний для забезпечення ефективної роботи відділення інтенсивної терапії новонароджених та надання своєчасної та якісної допомоги дітям, які потребують примусового проведення дихального процесу у випадку його недостатності.

Секретар Луцької міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт та радник міського голови Ігор Поліщук завітали у заклад, щоб оглянули нове обладнання.

Директор установи Михайло Токарчук зазначив, що щороку на світ у стінах закладу з'являється більше чотирьох тисяч немовлят. 10 % юних пацієнтів, а це орієнтовно 400 діток, потребують догляду у відділені інтенсивної терапії новонароджених. Він зауважив, що з цього числа приблизно 60% новонароджених перебувають під апаратом штучної вентиляції легень.

Він розповів, що новий апарат дуже необхідний закладу, він полегшить роботу відділення інтенсивної терапії новонароджених. За його словами, HAMILTON-C3 – це компактна автономна установка для тривалої і безперервної вентиляції легень пацієнтів усіх вікових категорій, у тому числі новонароджених з екстремально низькою масою тіла (від 200 грамів). В апараті передбачений повний спектр стандартних режимів вентиляції, а також реалізована унікальна технологія автоматичного управління вентиляцією та оксигенацією легень в залежності від фізіологічних показників пацієнта і заданих лікарями цілей.

Широкоформатний 12-дюймовий монітор з високою роздільною здатністю покращує візуальне відображення дихальної механіки пацієнта, його поточний стан. HAMILTON-C3 зручний для перевезення пацієнтів: у нього є вбудована турбіна, а акумулятор здатен працювати чотири години без підзарядки. Завдяки цьому при транспортуванні хворого не доводиться підключати до іншого апарату.

За словами, Михайла Токарчука, HAMILTON-C3 відноситься до вищої категорії апаратів штучної вентиляції легень.

Також директор комунального закладу «Луцький клінічний пологовий будинок» зауважив, що у планах закладу придбати ще УЗД-сканер, який необхідний для ранньої діагностики паталогій плоду.

У свою чергу, радник міського голови Ігор Поліщук додав, що Луцький клінічний пологовий будинок має одне з найбільших навантажень в Україні. Пов'язано це й з відсутністю в області перинатального центру.

«За ці два роки у закладі проведено значні ремонтні роботи. Кожен, хто приходить сюди, може побачити, як тут затишно і гарно. Нині ми працюємо над поновленням матеріально-технічної бази закладу. Минулоріч придбано інкубатор японського виробництва, а нині й апарат штучної вентилації легенів. Це необхідна апаратура для закладу, адже орієнтовно 10 % діток потрапляють до відділення інтенсивної терапії новонароджених. Цей апарат штучної вентилації легенів є одним із найкращих у своїй категорії і такого нема у жодному медичному закладі Волині. Він мобільний і може використовуватися для транспортування новонароджених з різних районів нашого краю до медичних закладів Луцька», – додав Ігор Поліщук.





 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024