З вулиць міста хочуть прибрати половину кіосків

05 Жовтня 2016, 14:42
1734

На вулицях Луцька знаходиться близько 400 кіосків.

У міській раді цю кількість вважають завеликою і планують скоротити її вдвічі, ‒ повідомляється в сюжеті ТРК Аверс.

Юристи муніципалітету ще не знають, як вчинити зі скандальною орендаркою комунальної землі Людмилою Павлович. Вони чекають повний текст суддівського рішення, аби з’ясувати, чи є підстави його оскаржувати.

Нагадаємо, міська рада позивалась до підприємця, власниці ресторану «Княжий двір». Окрім ресторанної діяльності, жінка орендує в міста землю, де розміщує свої крамниці та кіоски. Однак орендар вже чотири роки веде торги без відповідних документів.

Міськрада вимагала повернути землю у власність територіальної громади, проте суд став на сторону відповідачки. Такий позов у міській раді називають формальністю. За словами заступника міського голови Сергія Григоренка,землю в неї все одно б не забрали, оскільки там розташований об’єкт її нерухомого майна.

«Є процедура. Підприємець зобов’язаний повернути земельну ділянку міській раді. Міська рада, можливо, здійснює переоцінку, якщо змінилася вартість землі, і далі передає підприємцю в оренду. Але є несумлінні підприємці, які або не звертаються в термін, або звертаються в останній день, надсилаючи рекомендовані листи. Таким чином вони, оскільки знести їх не можна, бо це приватна власність, розраховують деякий час ‒ півроку, рік, ‒ стояти, не здійснюючи платежів за оренду землі», ‒ пояснює посадовець.

Перед цим, за його словами, підприємець хитрощами через суди оформила тимчасові споруди як об’єкти нерухомого майна.

«Підприємці, ті, які оформили, робили це через суди, користуючись прогалинами в законодавстві і допомогою спритних юристів. З моєї точки зору ‒ це неправильно, бо МАФи ‒ це було тимчасовий варіант», ‒ додає Григоренко.

Також у міській раді планують скоротити кількість кіосків вдвічі. Крім того, власників таких споруд планують обкласти додатковими платежами, адже на сьогодні місто від них нічого не отримує.

«Тільки поза ринками в Луцьку ‒ 400 кіосків. Це багато. Поступово, плавно, за погодженням із підприємцями та громадськістю, ми будемо цю кількість зменшувати. На мою думку, оптимально для Луцька ‒ 200-250», ‒ каже Григоренко.

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром