Луцьким пенсіонерам безкоштовно показали виставу «Криза»

15 Квітня 2019, 12:58
1835

Недільний вечір перетворився на культурну подію для пенсіонерів Луцька.

Так, Громадянський Рух «СВІДОМІ», який заснував Андрій Покровський,14 квітня організував безкоштовний перегляд вистави «Криза» у Волинському академічному театрі імені Т.Г. Шевченка, – пише ІА «Конкурент».


Це вже п’ятий захід, що відбувся у рамках проекту «Доступний театр для пенсіонерів», який активно долучає пенсіонерів до культурного відпочинку. Ця ініціатива має на меті зробити театральне мистецтво доступнішим для однієї з найбільш соціально незахищених категорій населення.



«Сьогодні пенсіонери переглянуть виставу «Криза». Це комічна трагедія, яка є метафорою на сучасні економічні, так і суспільні події в Україні. Також на взаємозв’язки і сім’ях, з друзями, сусідами. Я думаю, ця вистава зараз актуальна як ніколи. Але оскільки вона подається в комічному ключі, то, вважаю, наші відвідувачі отримають від неї задоволення», – розповів координатор проекту Євгеній Мікоян.

Основна ідея п’єси – «Криза – це не тоді, коли пусто в гаманці. А тоді, коли порожньо в серці». Тож із цікавістю в очах глядачі чекали, коли на сцену вийдуть актори і розпочнеться захопливе дійство.

«На вистави ми ходимо постійно. Коли нас запрошують, то намагаємося ніколи не пропускати такі заходи. Ось третій ряд – це все ми, студенти Акме-Університету. Вже дружимо з Євгенієм, помічником Андрія Покровського. Він нам завжди повідомляє про такі заходи», – розповіла Раїса Миколаївна.

Також вона разом з подругами пригадала, на яких виставах їй вже вдавалося побувати раніше.

Несподівано погасили світло і на сцену вийшли актори, які прикували до себе погляд кожного у залі.

Життєві історії, непорозуміння, проблеми батьків та дітей, смішні та іноді надокучливі сусіди – у виставі були всі буденні ситуації. Однак з усіма негараздами вдалося впоратися завдяки мудрості, здатності до самопожертви та любові до родини.

Опісля перегляду «Кризи» глядачам було про що подумати та поділитися своїми враженнями від переглянутої вистави.






Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром