Скільки на луцьких ринках коштує орендувати місце

14 Квітня 2019, 15:35
2118

У Луцьку під час створення комунального підприємства «Луцькі ринки» анонсувалося зниження вартості оренди торгових місць для підприємців.

Про те, за скільки сьогодні підприємці орендують місця на ринку, говорили в ефірі ток-шоу «Протилежний погляд LIVE» на «12 каналі».

Як розповів головний редактор ІА «Конкурент» Андрій Лучик, сьогодні тарифи на частині Старого ринку, яка відійшла КП «Луцькі ринки», є нижчими. Зокрема підприємець сплачує 97,3 грн за м кв. в місяць. А «Облспоживспілці» платять 115 грн за м кв. на місяць.

«Але тут є важливий нюанс. Якщо порахувати товарообіг КП «Луцькі ринки» за 2018 рік, то він не перевищив 1 млн гривень. А якщо немає 1 млн гривень, то підприємство може не реєструватися платником ПДВ. А коли почне виконуватися той бізнес-план, який закладено в розрахунок цього тарифу, і товарообіг перевищить 1 млн гривень, це означатиме, що до цих 97,3 грн потрібно буде додати ще 20 %. А це виходить 116,5 грн. Тобто приблизно та сама ціна, що й в «Облсповспілки», навіть на півтори гривні дорожче», – зазначив Андрій Лучик. 

Натомість голова правління ГО «Бізнес-Волинь» Ігор Дильов пояснив, що під час обрахунків у цей тариф закладалися витрати на реконструкцію, ремонт, обслуговування території ринків. Робилося це для того, щоб не збирати додаткові кошти на благоустрій з підприємців, як це робили в «Облспоживвспілці».

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром