ZIK спростував недостовірну інформацію про законопроект Ігоря Лапіна

14 Квітня 2019, 10:30
2094

Законопроект N-10139 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання розповсюдженню недостовірних відомостей у засобах масової інформації» направлений, насамперед, на боротьбу з російською пропагандою в Україні, а поширена раніше головою НСЖУ Сергієм Томіленком інформація про мільйонні штрафи для ЗМІ не відповідає дійсності.

Про це у коментарі ІА ZIK заявив автор законопроекту – народний депутат Ігор Лапін, – пише «Волинське агентство розслідувань».

Він зазначив, що не знає, звідки голова спілки журналістів узяв цифру у 3 млн штрафів для ЗМІ за поширення недостовірної інформації.

«Там передбачені різні види покарання. До 8,5 тисяч гривень, від 8 до 17 тисяч гривень і є ще до 51 тисячі гривень.  Ніяких мільйонів там немає», – заявив нардеп.

«Законопроект направлений, перш за все, на боротьбу проти російських окупантів, а не проти ЗМІ. Він абсолютно не має ніякого стосунку до закону, який був прийнятий у Росії, тому що там у них питання зупинення ліцензії залежить від заяви генпрокурора і Роскомнадзор просто за заявою генпрокурора або його заступників зупиняє ліцензію. А в нас лише через суд. Ми і так можемо через суд це зробити. Якщо, наприклад, у ЗМІ є відверті заклики до війни, ми ж можемо відкрити кримінальну справу і через суд зупинити ліцензію або зобов’язати прибрати матеріал і т. д. Цей законопроект урегульовує моменти, які стосуються процесуального кодексу, тобто скорочена процедура розгляду для таких справ», – пояснив нардеп.

Ігор Лапін також запевнив, що у його проекті йдеться «не про владу, а честь і гідність особи».

Нардеп додав, що його обурило поширення головою НСЖУ перекрученої інформації про цей законопроект. «Людина хоче побороти закон проти фейків за допомогою фейку. Це так виглядало», – сказав він.

Коментарі
14 Квітня 2019, 16:05
Підтримую
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром