«Волиньбаскет» розпочав сезон у Суперлізі

04 Жовтня 2016, 16:08
1464 Джерело: volynbasket.com

Лучанам довелося майже без підготовки, як і рік тому, вриватись у новий сезон змагань за першість в елітному дивізіоні вітчизняного баскетболу. Цього разу вийшло успішніше: з доволі непоганою грою «Лицарі» здобули першу перемогу в рамках чемпіонату уже в другій своїй грі.

Новачки – одразу в лідерах

Довгий пошук спонсорів для клубу, аж ніяк не прозора ситуація з домашнім майданчиком на новий сезон і, як наслідок, дещо змазаний період підготовки до офіційних матчів – на цьому проблеми «Волиньбаскета» перед осінніми баталіями не закінчувались. Товстий знак питання стояв навпроти кадрового потенціалу команди, адже остання весна показала, що домашніх вихованців для гри на найвищому рівні замало.

Утім, безпосередньо перед початком сезону клубному менеджменту вдалось попрацювати над цією проблемою. Відсутність у команді «бігмена» уже ефективно вирішує досвідчений Артем Чемякін, останньою командою якого був «Миколаїв». А ще під керівництво Дмитра Чайковського приїхали добре відомі прихильникам баскетболу Сергій Алфьоров та Олександр Фурс. Таким чином, у Луцьку вже можна констатувати наявність доволі серйозного та боєздатного колективу – такий собі, вибачайте за штамп, сплав досвіду та молоді.

З іскоркою – в гостях у «Кременя»

Перший поєдинок сезону для «Волиньбаскета» відбувся у Кременчуці. Амбіційний місцевий колектив також добряче підсилився перед чемпіонатом, а у завданнях команди – вихід до «п’ятірки» найкращих Суперліги з перспективою потрапляння до півфінальних серій. Тож бій, який «Лицарі» дали підопічним Бориса Сагая, став, схоже, відкриттям і для них самих.

Протягом усього матчу лучани не відпускали суперників у великий відрив: якраз за рахунок активності новачків – Чемякіна та Алфьорова – команді Дмитра Чайковського вдавалося постійно тримати господарів майданчика у напрузі. Однак, вдала гра «Кременя» у клатч-таймі не дозволила волинянам розраховувати на успіх – поразка 67:70.

Лицарський кураж у Харкові

Уже за два дні після Кременчука луцькі баскетболісти грали вже на харківському паркеті – проти місцевого «Політехніка». І якраз ця гра стала справжнім бенефісом «Волиньбаскета».

Особливо відчутною перевага гостей була у середині гри, коли відрив від суперників сягав і розгромних двадцяти очок! Лише під кінець матчу господарям майданчика вдалося дещо підкоротити відставання. Утім результат на табло навряд чи потішив місцеву публіку – 68:78, і перша перемога у скарбничці луцької команди.

У порівнянні з грою проти «Кременя» вдалося нормалізувати дальні кидки, а до надактивного Чемякіна додався ще й Іван Тимощук – на рахунку цих гравців у сумі серйозний показник у 37 очок (майже половина командних). Також непогано себе проявили Олег Рудаков та Олександр Фурс, які, окрім результативності, стали лідерами за кількістю підбирань.

Попереду на «Волиньбаскет» чекають суперники трохи іншого рівня. Ще у жовтні доведеться зіграти проти двох головних фаворитів чемпіонату України – «Дніпра» та «Хіміка». Тож буде цікаво поглянути, наскільки амбіційно волинський колектив виглядатиме проти своєрідних «монстрів» українського баскетболу.

Дмитро КУЗНЕЦОВ

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром